Yoga Kıyafeti Nasıl Seçilmelidir?

Yoga Kıyafeti Nasıl Seçilmelidir?

Yoga, hareketin durağanlıkla, huzurun dinamizmle harmanlandığı benzersiz bir etkinlik. Hem sportif bir faaliyeti hem de bir tür dinlenme halini işaret eden yoga ritüelleri, farklı pozları ve meditasyonu içeriyor. Nefesin doğru alınması, esneyerek hareketin gerçekleştirilmesi, uzun süre hareketsiz kalınması veya ardışık şekilde çok sayıda poza girilmesi ile tamamlanan çalışmalar, tam konsantrasyonla mükemmel sonuçlar veriyor. Ancak, tüm dikkatin yoga pratiğine verilebilmesi için doğru ekipman ve kıyafet seçimi oldukça önemli. 

 

Daha önce yoga kıyafetleri nasıl olmalıdır konusunda sana bilgi vermiştik. Bu kez kıyafet seçimi esnasında dikkat edeceğin şeylere ışık tutmak istiyoruz. Öncelikle yoga kıyafeti seçmek için mutlaka spor alanında uzmanlaşmış üreticileri mercek altına almalısın. Skechers, sportif etkinlikler sırasında giyilmesi uygun olan kıyafetler tasarlayarak ihtiyacın olan her şeye yanıt veriyor. Sıradan, günlük bir kıyafetle yoga yapmaya kalkıştığında, muhtemelen yaşayacağın sorunları seninle paylaşabiliriz. Öncelikle, harekete uygun olmayan kıyafetlerle egzersize başlarsan bir süre sonra esnemeyen kumaşların gergin halinin seni kısıtladığını fark edebilirsin. Hatta kimi hareketler kıyafetlerin yırtılmasıyla bile sonuçlanabiliyor. Ardından, hareketler nedeniyle terlediğinde, kıyafetin ağırlaşması muhtemel. Üzerinde nemli kalan tişört ve kadın spor tayt ürünlerinin hareketi zorlaştırdığını, seni rahatsız ettiğini fark etmen olası. Buna ek olarak, nemli kıyafetlerle uzun zaman geçirirsen üşütebilirsin. Bu nedenlerle, yoga sırasında özel yoga kıyafetleri giymeyi ihmal etmemelisin.

Yoga Nedir?

Temelleri Hindistan’da atılan, fiziksel aktivite kadar odaklanma ve nefes pratiklerine de dayanan uygulamalara yoga deniyor. Hem fizyolojik hem de ruhsal iyilik halini destekleyen yoga ile adeta bir yolculuğa çıkabilirsin. Bu yolculuk, hem daha esnek bir bedene hem de daha sakin bir ruh haline kavuşmanı hedefliyor. Elbette tüm bunlar sabır ve tekrar motivasyonuyla mümkün. 

 

Her egzersizde olduğu gibi, hem psikolojik hem de fiziksel sonuç almak için belli aralıklarla stüdyolarda veya evde temel yoga hareketleri tekrar ediliyor. Tekrarlar sonrası yavaş yavaş daha kolay odaklanma gerçekleşiyor ve beden git gide daha çok esneyerek yapamadığı pozları bile gerçekleştirebiliyor. Ancak unutmaman gereken bir nokta var. Yogada hırs yerini teslimiyete bırakıyor. Beden ve zihin ancak hazır olduğunda o hareketi yapmana müsaade ediyor. Senin tek yapabileceğin, doğru ekipman ve kıyafet seçerek bu süreci daha konforlu hale getirmek. 

Yoga Nedir?
Yoga Nedir?

Eğer yoga açıklamalarımızdan yoganın sadece en iyi yoga hareketleri ezberlenerek yapılan tekdüze bir çalışma olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Farklı esaslara dayanan, çeşit çeşit hareket içeren onlarca farklı yoga türünden bahsedebiliriz. Örneğin, vinyasa yoga, bikram yoga ve hamak yogası tamamen farklı içeriklere sahip. Eğer sen de yoga ile ilgilenmek istiyorsan önce yoga çeşitlerini öğrenmeli, incelemeli, deneme seanslarına katılmalısın. Sonrasında hangi yoga türünün senin için en iyi alternatif olduğunu tercih edebilir ve yolculuğa başlayabilirsin. 

 

Yoganın farklı türleri olsa da kullanılan ekipmanlar çoğunlukla aynı. Elbette bazı türlerde, hamak gibi yoga türüne özgü ekipmanlar bulunsa da temelde yoga, yoga matı üzerinde yapılıyor. Hareketler sırasında bedenin esnekliği artana dek farklı kayışlar, direnç bandı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca, bazı hareketlerde katılımcıların kol boyunun yetişmediği hallerde, yoga bloklarından da destek alınıyor. Eğer ekipmanlara sahipsen daha hızlı ilerleyebilirsin ancak hiçbir ekipmanın olmasa dahi yoga yapman mümkün. Yere bir havlu sererek üzerinde hareketleri gerçekleştirebilir veya oturduğun yerde bile yoga meditasyonu yaparak zihinsel kondisyonunu artırabilirsin. Ancak daha konforlu bir süreç arzu ediyorsan, ihmal etmeden yoga ekipmanlarına sahip olmalısın. 

Yoga Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pandemide yoganın faydaları ile hemen herkes yüzleşti ve dolayısıyla yogaya olan ilgi bir hayli arttı. Evde veya stüdyoda, nerede olursan ol bu faydaları tam olarak hissedebilmek için hareketleri konforla gerçekleştirmelisin. Bunun için ise doğru kıyafetler seçmeli ve çalışmalara katılmalısın. Yoga kıyafeti seçerken: 

  • Ürünlerin beden numarana uygun olmasına özen göstermelisin. Büyük veya küçük gelen kıyafetleri almamalı, tam bedenine uygun seçenekleri değerlendirmelisin. 
  • İç giyimden başlayarak üzerinde bulunan her parçanın hava ve nem transferi özelliği taşıdığından emin olmalısın. 
  • Özellikle yer çekimine meydan okuyan hareketler sırasında kıyafetlerinin sıvanmasından rahatsız oluyorsan, kol manşetleri ve paçaları lastikli olan yoga kıyafetlerini değerlendirmelisin. 
  • Foam roller gibi aksesuarlar, esneme safhasında kullanıcılara yardımcı oluyor. Yer hareketlerinde ve ekipman kullanımında rahat hissetmek için vücuduna oturan kıyafetlerden almalı, ürünlerin bol kesimli olmamasına özen göstermelisin.
  • Kıyafetlerin dayanıklı, diz izi yapmayan, dikişleri ile can yakmayan özellikte olmasına bakmalısın.
  • Kumaşların nemle beraber ağırlaşmamasına dikkat etmelisin. 
  • Ürünler hafif olmalı. Egzersiz sırasında enerjini verimli kullanabilmek adına hafif ürünleri tercih edebilirsin. 
  • Çabuk kuruyan yoga kıyafetlerine yönelmelisin. Böylelikle, uzun seanslarda veya serin havalarda sağlıkla egzersizi sürdürebilirsin. 
  • Kumaşın yumuşak olması ciltte tahriş yaratmaması açısından önemli. Özellikle hassas cilde sahipsen, kumaşın cildini kaşındırmamasına bakmalısın. 
  • Kolay temizlenen, bakımı zahmetsiz olan kıyafetlerden almalısın. 
  • Alacağın ürünün kullanacağın mevsime uygun özellikler taşımasına dikkat etmelisin.

Skechers Yoga Kıyafetleri Özellikleri Nelerdir?

Skechers’ın özenle tasarlanan yoga kıyafetleri, hareketlere kolaylıkla uyum sağlayacak esneklik var. Kullanıcılarına hareket özgürlüğü vadeden kumaşlar hem alt hem de üst giyimde rahat hissettiriyor. Ayrıca, kumaşlar sentetik içerikler sahibi, bu sayede nem ve hava transferi mümkün. Böylelikle çabuk kuruma, ağırlaşmama gibi etkiler vadediliyor. Skechers’ın tüm kıyafetlerinde birinci sınıf malzemelerin kullanıldığından emin olabilirsin. Dikişsiz veya yumuşak dikişli olan ürünler, hareket sırasında bile kullanıcıları rahatsız etmiyor. Buna ek olarak, Skechers yoga kıyafetleri hafiflikleri sayesinde kullanıcılara ekstra ağırlık vermiyor. Enerjinin verimli kullanılmasına yardımcı olan bu özellik, hareketlerin de kolaylıkla gerçekleştirilmesine imkan tanıyor. 

Yoga Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yoga Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Skechers’ın dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar tarafından onaylanan teknolojilerinin yanı sıra estetik detayları da oldukça dikkat çekici. Yalın tasarımıyla kullanıcılardan tam not alan marka, kolay kombinlenebilen ürünlerle her an şık olmayı garanti ediyor. Üstelik, Skechers yoga kıyafeti koleksiyonunda tek parçaların yanı sıra takımlar da var. Diğer bir deyişle, kendi kombinlerinle yaratıcılığını sergileyebileceğin gibi Skechers’ın takımlarıyla kombin yapma zahmetine girmeden de seçkin bir imaja sahip olabilirsin. Skechers, farklı beden seçenekleri bulunduran, renk renk, desen desen yoga kıyafetleriyle seninle. Sen de egzersize konfor katacak seçenekleri hemen inceleyebilir kolaylıkla sipariş verebilirsin. 

 

Eğer kısa sürede forma girmek ve etkili şekillenme istiyorsan, haftanın günlerini farklı egzersizlere ayırabilirsin. Bir gün yoga, bir gün pilates, bir gün fitness gibi karışık bir programla, daha etkili sonuçlar alman mümkün. Skechers, yalnızca yoga kıyafetleri ile değil, farklı spor dallarına özel tasarlanan aksesuar, ayakkabı ve giysi seçenekleriyle de seninle. Atlama ipi modellerinden antrenman topuna, koşu ayakkabılarından kıyafetlerine kadar spora dair aradığın her şeyi Skechers etiketi ile bulabilirsin. Hayatına daha fazla hareket katman için aradığın konfor Skechers ürünlerinde. Dilersen yoga kıyafetlerinin yanında, diğer egzersizler için tasarlanan ürünlere de göz gezdirebilirsin. Skechers ile aktif bir hayata merhaba diyebilir, kendini her gün daha sağlıklı, zinde ve hafif hissetmek için motivasyon kazanabilirsin.

You May Also Like

Spor Gelin Ayakkabıları ile Stil ve Konforu Bir Araya Getirin

Düğünde Rahatlık: Skechers Spor Gelin Ayakkabılarıyla Tanışın

kapın spor tayt

Anneler Gününde Annenizi Şımartmanın En İyi Yolu

erkek deniz şort

Erkekler ve Kadınlar İçin 2024 Plaj Giyim Trendleri

ışıklı sandalet

Skechers’ın Işıltılı ve Eğlenceli Işıklı Sandaletleriyle Yaz Serüveni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir