En İyi Yoga Hareketleri

En İyi Yoga Hareketleri

Bedeninin zinde, zihninin sakin olmasına yardımcı olan yoga, yalnızca stüdyolarda değil evlerde de yapılıyor. Ancak yoga yaparken zaman zaman sana rehberlik edecek ve pozları gösterecek, anlatacak birine ihtiyaç duyabilirsin. O anlarda Skechers Blog yanında. En iyi yoga hareketlerini, tek ve iki kişilik pozları seninle paylaşıyoruz. Tek başına veya partnerinle yapacağın çalışmalar için önerilerimize kulak verebilir, yoga çalışmalarını zenginleştirebilirsin. 

Yoga hareketlerine geçmeden önce, pozların kusursuz olması gerekmediğini bilmeli ve bedeninin sınırlarını esas alarak çalışmalara devam etmelisin. Yapabildiğin kadarının en iyi, her hareketinin başarılı ve tam da olması gerektiği gibi olduğunu aklında tutarak yoga hareketlerine başla! Yoganın yarış, performans sporu olmadığını aklında tutarak ilerleyebilirsin. Şimdi hazırsan basic tişört giyerek, kadın spor tayt gibi esnek bir spor kıyafetini üzerine geçirerek, hazırlığını tamamlayabilir ve çalışmaya başlayabilirsin. 

  • Kedi ve İnek Pozu

Bedeninin rahatlamasını sağlarken kaslarının da esnemesine faydalı olan kedi ve inek pozu için mat üstünde dizlerinin ve ellerinin üzerinde durmalısın. Ayak parmaklarının üstü yerle temas halindeyken avuç içlerin yerden destek almalı, bu sırada başını dik olmasına ve yere bakmasına özen göstermelisin. En iyi yoga pozları arasında gösterilen hareket için, nefes vererek kamburunu dışarı çıkarman, başını ve kalçanı düşürmen gerekiyor. Sonra nefes alarak baş ve kalçayı kaldırmalı, gövdeni olabildiğince aşağı çekmelisin. Nefes alışverişe devam ederek hareketi tekrarlayabilirsin. 

Kedi ve İnek Pozu
Kedi ve İnek Pozu
  • Savaşçı 2 Pozu 

Ayakta, kollar yanda durarak harekete başlayabilirsin. Düzenli nefes alıp verirken, ayaklarını iki omuz genişliğinde açmalı, sağ ayağını dışa doğru 90 derece döndürmelisin. Ardından kollarını omuz hizasında, avuç içi aşağı bakacak durumda bükmeden kaldırmalısın. Sağ bacağını nazikçe dizden bükmeli ve dizini parmak ucunu geçmeyecek şekilde ileri doğru itmelisin. Ayakların aynı düz çizgi hizasında kalmalı.  Sonra, sağ omzunu kolunla beraber sağ tarafa doğru döndürmeli ve başını dik bir şekilde dururken karşıya bakmalısın. Bu sırada sırtının dik olması gerekiyor. Sabit şekilde dururken tekrar başlangıç pozisyonuna dönmeli sonra yeniden savaşçı 2 pozuna girmelisin. 

Savaşçı 2 Pozu 
Savaşçı 2 Pozu

İki Kişilik Yoga Hareketleri

Yoganın yalnızca tek başına yapılabilen bir aktivite olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Partnerinle beraber iki kişilik yoga hareketleri yaparak beraber beden sağlığınızı iyileştirebilir, çift olarak bir etkinliğe katılmanın keyfini yaşayabilir, uyumlu hissinizi pekiştirebilirsiniz. Partner yoga veya çift yogası olarak da anılan iki kişilik yoga hareketleri için temel yoga hareketleri ve pozlardan birkaçını seninle paylaşıyoruz: 

  • Sırta Uzanma Hareketi

İlk olarak bir kişi çocuk pozu yapmalı yani dizlerinin üstüne oturarak öne doğru eğilmeli ve esnemeli. Bu sırada bedeni gidebildiği yere kadar uzanmalı. Ardından partner, bel boşluğunu diğerinin sırtına gelecek şekilde yerleştirmeli ve yavaş yavaş ağırlığını vererek kişinin üzerine uzanmalı. Üstteki kişinin ayaklarıyla yerden destek alması yetiyor. Ayrıca alttakinin yeterince esneyebilmesi için hızla hareket etmemeli, yavaş yavaş poza girmelisin. 

Sırta Uzanma Hareketi
Sırta Uzanma Hareketi
  • Bound Double Boat Hareketi: 

Bu hareket için çiftler karşılıklı dik bir şekilde oturuyor ve dizler 90 derece bükülene dek kaldırılıyor. Ayaklar havadayken, ayak tabanları birleştiriliyor. Avuçlar sabit bir şekilde, arkada size destek veriyor. Ayaklarınızı beraber gökyüzüne doğru kaldırmalı ve bacaklar düz olana kadar yapabildiğiniz kadar devam etmelisiniz. Sonra avuçlarınızı yerden kaldırarak birbirinizin elini veya bileğini tutmalısınız. Bu sırada sırtınızı dinleştirmeli ve beraber göğüs kafeslerinizi açmalısınız. 

Bound Double Boat Hareketi: 
Bound Double Boat Hareketi:
  • İki Kişilik Ağaç Pozu 

Partnerinizle yan  yana gelerek, birbirinize doğru olan kollarınızı yukarı uzatmalısınız. Kolunuz gergin olana dek devam etmeniz gerekiyor. Sonra diğer kollarınızı önde “namaste” pozu olacak şekilde, yani avuç içleri birbirine tam olarak yapışacak durumda birleştirmelisiniz. Birbirinizden uzak olan ayaklarınızı kaldırarak, diğer bacağınızın iç kısmına dayamalı ve destek almalısınız. Dengenin bir hayli zor olduğu bu hareketi, birbirinize uzak kolları yukarıda birleştirerek, birbirinize yakın kolları bellerinize dolayarak da yapabilirsiniz. (Görselde olduğu gibi) 

İki Kişilik Yoga Hareketleri
İki Kişilik Yoga Hareketleri

Tek Kişilik Yoga Hareketleri

Yoga yaparken yalnız olmayı yeğleyenlerdensen, senin için tek kişilik yoga hareketlerini önerebiliriz. Temel birkaç hareketle bile, bedeninin nasıl çalıştığına hayret edeceksin. 

  • Yarım Köprü Hareketi: 

Bu hareketi yapmak için öncelikle mat üzerine sırt üstü uzanmalısın. Ardından ayak tabanların yerden destek alacak şekilde dizlerini bükmelisin. Bu sırada kolların iki yanda ve avuçların yere dönük olmalı. Sonrasında başını yerde ve sabit tutarak kalçanı, belini ve mümkün olduğunca sırtını kaldırmalısın. (Dilersen bu sıradan ellerini kalça hizasında, yerde birleştirebilirsin) Yavaşça yere inerek başlangıç pozisyonuna dönebilirsin. 

Tek Kişilik Yoga Hareketleri
Tek Kişilik Yoga Hareketleri
  • Yunus Duruşu: 

Mat üzerinde, dizlerinin ve avuçlarının yere değdiği pozisyonda, dört ayak üstünde durmalısın. Ayakların kalça, kolların omuz genişliğinde açıkken yunus hareketine başlayabilirsin. Öncelikle kollarını düz bir  şekilde ileri uzatarak mata avuçlarınla tutunmalısın. Sonrasında kalçanı kaldırarak dizlerini düzleştirmeli ve belini nazikçe içeri doğru kıvırmalısın. Sırtını düz tutmak için dizlerini hafifçe bükebilirsin.

Yunus Duruşu: 
Yunus Duruşu
  • Üçgen Duruşu: 

Ayaklarını iki omuz genişliğine açmalısın. Kolların omuz hizasında durmalı. Avuç içlerin aşağı bakacak şekilde dümdüz kaldırılıyor, sonra sağ ayak parmak ucunu 90 derece kadar dışa döndürmelisin. Nefesle beraber sol kolunu dümdüz yukarı kaldırmalı ve nefes verirken nazikçe sağ tarafa eğilerek sağ ayak bileğini tutmalısın. Bu sırada sol kol yere paralel olacak kadar eğilmen gerekiyor. Sonra küçük hareketlerle doğrulabilr ve aynı hareketi diğer taraf için de gerçekleştirebilirsin. 

Üçgen Duruşu
Üçgen Duruşu

Doğru kıyafet ve hafif ayakkabı modelleri seçerek ayakta yaptığın hareketlerde dengede kalmayı kolaylaştırabilirsin. Doğru kıyafet nedir diye sorarsan, çok bol veya dar olmayan giysiler diyebiliriz. Örneğin regular kesimde kadın atlet ve tişörtler tercih edebilirsin. Alt giyimde ise bol eşofmanlardan ziyade bisikletçi taytı veya uzun tayt gibi bedenini saran parçalar giyebilirsin. Skechers koleksiyonunda en iyi yoga hareketlerini rahatça yapmanı sağlayacak esnek kumaşlar, nefes alan kıyafetler bulunduruyor. Spor için özel tasarlanan birbirinden şık giysilerle sen de yoga yaparken kendini özgür hissedebilir, pozlara kolaylıkla uyum sağlayabilirsin. Skechers spor giyim koleksiyonunda hem tek başına yoga hareketleri denerken hem de çift yogası yaparken giyebileceğiniz kadın ve erkek kıyafetleri bulunuyor. İnceleyerek kendin ve partnerin için mükemmel bir yoga dolabı hazırlayabilirsin. 

 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir