Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır? Yoga Yaparken Nasıl Giyinmeliyiz?

Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır? Yoga Yaparken Nasıl Giyinmeliyiz?

Hareket dizisi, nefes çalışmaları ve meditasyon rutinleri içeren yoga, tam konsantrasyonla etkili sonuçlar veriyor. Kişilerin hem sağlıklı hem de huzurlu bir yaşam sürmelerine destek olan yoga çalışmalarında, tam konsantrasyonun şartı ise doğru ekipman kullanımı oluyor. Doğru yoga kıyafetleri giymek, gerekli aksesuarları kullanmak, verimli bir yoga egzersizi için şart. 

Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır? 
Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır? 

Yoga yaparken kesinlikle giyilmesi gereken bir üniformadan bahsetmek doğru değil elbette. Ancak, kendini konforlu hissedeceğin, odaklanmana yardımcı olacak, denge sağlamaya ve hareket özgürlüğüne imkan verecek seçimler yapman, yoga için avantaj sağlıyor. Seçeceğin kıyafetlerin her şeyden önce sana kendini iyi hissettirmesine dikkat etmelisin. Elbette sana rahatlık sağlayacak kesimlere, kumaş teknolojilerine de bakman gerekiyor. 

Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır? 

Teknik ve dizayn açısından yoga kıyafetlerinde olması gerekenler şöyle sıralanıyor:

  • Egzersiz, her ne kadar etkili yoga hareketleri ve onların zorlu kompozisyonundan oluşsa da etkinlik sırasında kişiler terliyor. Buna bağlı olarak yoga kıyafetlerinin nemi transfer edebilen yapıda olması önem taşıyor. 
  • Egzersiz esnasında, vücut ısısı yükseldiği için hava alan ve vücut ısısını dengelemeye yardım eden kıyafetler tercih etmek oldukça önemli. Yoga kıyafetlerinin nefes alması gerekiyor. 
  • Yoga yapanlar, giyimdeki her parçanın mükemmel egzersiz için önemli olduğunu biliyor. Örneğin, yoga matı üzerine ayakkabısız basıldığı için giyeceğin çorapların denge sağlamasına dikkat etmelisin. Tabanında silikon eklentiler bulunan ve yer tutuşu kolaylaştıran modellerin yoga sırasında giyilmesi öneriliyor. 
  • Kullanıcılara hareket özgürlüğü sağlayan kıyafetler iç giyimden başlıyor. Örneğin kadınların, egzersiz sırasında daha kolay konsantre olabilmeleri için göğüslerinin sabit kalmasına ihtiyacı oluyor. Bunun için özel sporcu sütyenleri seçerken, omuz hareketlerini kısıtlamaması adına sırtı yüzücü model olan alternatifler, daha çok tercih ediliyor. Üzerine giyeceğin kıyafetlerin çok bol olmaması, hareket sırasında uzuvlara dolanmaması veya bol olduğu için sıvanmaması önem taşıyor. Bunun için bedeni nazikçe saran regular kesimli üstler, kadın spor tayt ve paçası lastikli slim eşofmanlar giyilebiliyor. Mesela çok bol bir tişört giydiğinde, yere eğilmen gereken bir harekette, tişörtün başına geçtiğini hissedebilirsin. Bu sorunları yaşamamak için yoga için kıyafet seçiminde özenli davranmalısın. 
Yoga Yaparken Nasıl Giyinmeliyiz?
Yoga Yaparken Nasıl Giyinmeliyiz?
  • Giydiğinde kaşındıran, dikişleri hareket esnasında can yakan kıyafetler de yogada kullanılmıyor. Ürünlerin son derece hafif ve üzerinde olduğunu unutturacak kadar konforlu olması büyük önem taşıyor. 
  • Yoga kıyafetlerinin iklim şartlarına uygun olması gerekiyor. Kışın ısı yalıtımı etkili kıyafetler, yazın serin tutan parçalar tercih edilmeli. 
  • Tüm bunların yanında, önemli olan senin kendini iyi hissetmen olduğu için yoga kıyafetlerinin tarzını yansıtmasına, sana kendini iyi, güzel ve fit hissettirmesine özen göstermelisin. 

Yoga Yaparken Nasıl Giyinmeliyiz?

Yoga yaparken giyebileceğin birçok farklı parçadan söz etmek mümkün. Alt, üst parçalar ve aksesuarlar olarak sınıflandırabilir ve yoga yaparken giymen gerekenleri senin için listeleyebiliriz. Öncelikle, yoga yaparken üstüne çok dar veya bol olmayan kıyafetler seçmelisin. İçine uygun bir sporcu sütyeni giydikten sonra dilersen sadece sütyenle üst giyimi tamamlayabilirsin. Birçok kadın, özellikle sıcak havalarda, üstüne başka bir şey giymeden yoga yapıyor. Ancak giymek istersen, kombinde sentetik kumaşlardan yapılan esnek bodyleri kullanabilirsin. Kış aylarında, termal etkili, hafif ve ısı yalıtımlı, uzun kollu, vücudu saran üstlere yönelebilirsin. Yoga hareket özgürlüğü gerektirdiğinden, kat kat ve çok katmanlı giyinmeye mesafeli yaklaşmalısın. 

Alt giyimde, esnek, yumuşak kumaşları seçmen gerekiyor. Temel yoga hareketleri sıraasında, vücudunun bir parçasıymış gibi eşlik edecek kıyafetler giymelisin. Kadınlar, bu gereksinimden dolayı yoga yaparken bisikletçi taytı veya uzun tayt modelleri giyiyor. Şort gibi bol olduğu için bedenden kayabilen kıyafetler veya etekler, yogada tercih edilmiyor. 

Yoga yaparken kullanacağın aksesuarlar da var. Örneğin çok terleyen biriysen bileğine bir spor bilekliği takabilir ve terini silebilirsin. Dışarıdan bakıldığında kolay görünse de, yoga bedenin sınırlarını zorlayan ve terlemeye neden olan bir aktivite. Bunun yanında, eğer açık havada yoga yapacaksan ayakkabı giymek durumunda kalabilirsin. Sana açık alanlarda eşlik edecek ayakkabıların stabilite, denge ve esneklik desteği verdiğinden emin olmalısın. 

Yoga Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Yoga Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yoga yaparken ne giyeceğinin cevabı aslında ne giymemen gerektiğiyle de netleşiyor. Örneğin, yoga yaparken kesinlikle yünlü kumaşlar giymemelisin. Spor için özel tasarlanan hava ve nem transferi yapabilen, sentetik kumaşları kullanmalısın. Ayrıca, üzerinde anahtar, telefon gibi eşyalar taşımamalı ve cepli tasarımları almamalısın. Egzersiz sırasında hem yer hareketleri hem de zaman zaman yer çekimine karşı duracağın ayakta hareketler olduğu için eşyalarının kolaylıkla cebinden düşebileceğini göz önüne almalısın. Dilersen dekoratif cepli ürünleri tercih edebilirsin ancak egzersiz sırasında ceplerini doldurmayı aklından bile geçirmemelisin. Yoga kıyafetlerinin ağır kumaşlardan yapılmamasına, çok bol olmamasına veya seni sıkmamasına dikkat etmelisin. Egzersizin önemli bir parçası da nefes olduğu için seni sıkan, nefes almayı zorlaştıran kumaş ve dikişler olduğunda, bu kıyafetleri yoga sırasında giymemelisin. 

Yoga Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Yoga kıyafetlerini tam bedenine göre almalısın. Büyük veya küçük olmamasına özen göstermelisin. 
  • Sporcu sütyeninden tişörte kadar giyeceğin kıyafetlerin bedene tutunması için sıkmayan bir lastik bulundurmasına veya kumaşın bedeni saracak streçlikte olmasına dikkat etmelisin. 
  • Benzer bir şekilde altına giyeceğin eşofmanın paçalarının lastik örgü bulundurmasına veya alacağın taytın bedenini iyice sarmasına bakmalısın. 
  • Dikişsiz tasarımları veya dikişleri yumuşak olan, rahatsız etmeyen modelleri seçmelisin. 
  • Formunu kaybetmeyen, diz izi yapmayan, hareketle beraber vücudun şeklini alan kaliteli ve dayanıklı ürünleri tercih etmelisin. 
  • Kumaş içeriklerinin spora özel olduğundan emin olmalısın. Kumaşların lycra içeriğine, sentetik oranına bakabilirsin. 
  • Tüm ürün özelliklerini detaylarıyla okumalı ve kıyafetlerin sana ne vadettiğini bilmelisin. 
  • Çabuk kuruyan kumaşlara yönelmelisin. Böylelikle uzun süreli derslerde, terlesen dahi çok daha konforlu hissedebilirsin.  
  • Eğer bikram yoga gibi özel bir uygulamaya katılmıyorsan, yoga sınıfları genellikle biraz serin oluyor. Bunu göz önünde bulundurarak derslere dinlenme pozlarında kullanabileceğin bir şal götürebilirsin. Yoga kombinlerinde, üstüne alabileceğin şal veya sweatshirtlere de yer vermelisin. 
  • Terlemeyle beraber cilde sürtünen sert kumaşlar, tende tahrişe neden olabiliyor. Bu sorunun önüne geçebilmek için yumuşak kumaşları, alerjin olmayan dokumaları tercih etmelisin. 
  • Bakımı kolay olan, rahatlıkla temizlenen, çamaşır makinesinde yıkanabilen yoga kıyafetlerini almalısın. Böylelikle günlük hayatını biraz daha kolaylaştırabilirsin.
  • Dört mevsim aynı yoga kıyafetlerini kullanmamalısın. Mevsim şartlarına, yoga yaptığın yere, zemine uygun kıyafetleri tercih etmelisin. 

Skechers, geniş ayakkabı koleksiyonuyla dolabında! Şimdi de birbirinden şık ve havalı yoga kıyafetleriyle giysi koleksiyonunu doldurmaya geliyor. Her sezon yenilenen tasarımlarıyla sana yogada rahat hissetmenin mümkün olduğunu anımsatacak tişört, tayt, sporcu sütyeni gibi çeşit çeşit yoga kıyafeti Skechers’ta. Sen de en trend modellerin, en konforlu kesimlerin, kaliteli kumaşların bir arada bulunduğu Skechers ürünlerini hemen inceleyebilir, kolaylıkla seçimini yaparak alışverişi tamamlayabilirsin. Yoga kıyafetlerini Skechers’tan seçerek, sen de profesyonel tasarımların sağladığı farkı deneyimleyebilir, yoga sırasında egzersize daha kolay konsantre olabilirsin. 

You May Also Like

skechers spor ayakkabı

Ofiste Yapılabilecek Egzersizler

skechers erkek tişört

Yaz Sporları Nelerdir? En Popüler Yaz Sporları Nedir?

Spor Gelin Ayakkabıları ile Stil ve Konforu Bir Araya Getirin

Düğünde Rahatlık: Skechers Spor Gelin Ayakkabılarıyla Tanışın

kapın spor tayt

Anneler Gününde Annenizi Şımartmanın En İyi Yolu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir