Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kayak tatili birçok kişinin severek gittiği tatildir. Tatil denilince akla ilk olarak deniz, kum ve güneş gelse de kış mevsiminde tatil yapmanın keyfi bir başka olur. Evde durup sıkılmak yerine kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırabileceğiniz günlerde kayak tatili yapabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde kayak tatili yapabileceğiniz hotel ve imkân yoksa farklı bir lokasyona kayak tatili yapmak için rezervasyon yaptırabilir ve kış mevsiminde dinlenme, eğlenme ve keyifli vakit geçirme şansını yakalayabilirsiniz. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile mükemmel vakit geçirebileceğiniz kar tatilinin rezervasyonunu ve planlamasını yaptıktan sonra artık en keyifli kısmı olan bavul hazırlamaya geçebilirsiniz. Bavul hazırlarken dikkat edeceğiniz önemli nokta sadece kayak malzemeleri değil aynı zamanda giyeceğiniz kayak elbiseleri de önem taşıyor. 

Yaz tatili için hazırladığınız bavuldan farklı konseptte hazırlayacağınız kayak valizi gözünüze çok eşya koymuş gibi gelebilir, ancak kalın oldukları ve fazla yer kapladıkları için bu şekilde görünürler, bunun yanı sıra daha ağır olacakları muhtemel bir durumdur. Ancak bunun olması çok normal çünkü gideceğiniz yerde üşütüp hasta olmamak için karlı havaya uygun kıyafetleri koymak zorundasınız. Ve karlı ortama ayak uydurabilmek için kayak tatili valizine birçok eşyayı eklemelisin. 

Kayak Kıyafetleri ve Kar Kıyafetleri

İlk defa kayak tatili yapacaksanız gideceğiniz kayak bölgesinde tam anlamıyla eksiksiz, konforlu ve keyifli bir tatil zamanı geçirmek için kendinize uygun kayak tatili valiz listesi hazırlamakla başlayabilirsiniz. Her mevsimin güzelliği ayrıdır ve her mevsimde önemli olan havanın keyfine varmak ve onu hissetmektir. Kar tatili de en az yaş tatilleri gibi keyifli ve konforlu geçebilir. Kar tatilinizin tam anlamıyla sorunsuz geçmesi için valiz hazırlığını dikkatli ve planlı bir şekilde yapmalısınız. 

Kayak Tatili Yaparken Olması Gereken Eşyalar

  • Kayak Pantolonu
  • Termal İçlik
  • Kayak Montu
  • Kar Botu
  • Kayak Takımı
  • Kayak Aksesuarları
  • Kışlık Bot
  • Su Geçirmez Kayak Eldiveni
  • Küçük Sırt Çantası
  • Güneş Koruyucu
  • Vücut nemlendirici
  • Güneş ve kar gözlüğü

Kar tatilinde tatil için gerekli olan bu eşyaları ve ekipmanları aldığınız zaman sorunsuz ve keyifli bir kar tatili geçirebilirsiniz. Başka özel eşyalarınızı da almayı unutmayın. Örneğin; telefon şarj cihazı, ağrı kesici ilaç, düzenli kullandığınız ilaç varsa ve kişisel bakım eşyalarınızı da yanınıza alabilirsiniz. 

Kayak Pantolonu

Kar tatiline giderken normal kumaşlara sahip pantolonlar ile gidemezseniz. Bu pantolonlar su geçirir ve ıslanır. Bu durumda tatil başlamadan biter. Kar tatiline giderken yanınıza mutlaka kar pantolonu almalısınız. Böylece tüm tatil boyunca bu pantolonu giyerek kardan ve soğuktan korunmuş olursunuz.

Termal İçlik

Termal kıyafetler kış aylarında ve karlı havalarda olmazsa olmaz kıyafet türleridir. Bu termal içlik parçalarını giyerek kar montu ve kar pantolonun sizi soğuk havaya karşı daha iyi koruyacağına emin olabilirsiniz. 

Kayak Montu

Kış mevsiminin soğuklarına karşı giyilen montlar arasında çok daha sert hava koşulları ve karlı havalar için üretilmiş olan kar montu kayak tatili için olmazsa olmaz bir parçadır. Zirve noktalarında üşümemek için soğuk havayı geçirmeyen kayak montları ısıyı koruma özelliğine sahiptir. Özel olarak üretilen kar montu suyu geçirmediği için tüm tatil boyunca üzerinde olacak parçalardan biridir. 

Kar Botu

Kış mevsimlerinde ilk alının ihtiyaçların başında kar botu geliyor. Bu durum kayak tatiline gidenlerin de alışveriş listesinin ilk sırasında bulunuyor. Kar botu ürünleri içi sıcak tutan dolgulara sahip olup su geçirmez özellikleri ve kalın tabanı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dayanıklı yapısı ile bu botları termal ve uzun çoraplar ile giyebilir ayaklarınızı sıcacık tutabilirsiniz. Tam bir goodyear ayakkabı performansına sahip botlar ile ayaklarınız yere sağlam basacak. Kar botu kayak takımlarının içerisinde de bulunan ekipmanlardan biri olduğu için yanınıza 2 adet kar botu almanıza gerek yok. Kayak takımı malzemelerinin içerisinde bulunan kar botu ile hem kayak sporlarını yapabilir hem de günlük olarak ayağınıza giyebilirsiniz. Kışlık bot olarak soğuk şehirlerde yaşayanlar bu botlardan tercih ederek tüm kış mevsimini konfor içinde geçiriyor.

Kayak Takımı

Kış tatillerinizi kayak merkezlerinde geçirmeyi planlıyorsanız kendinize göre bir kayak takımı satın almanız en doğru seçenek olacaktır. Böylece gittiğiniz her kayak merkezinden farklı kayak takımı kiralama gibi bir derdiniz kalmaz. Kış mevsimlerinde kayak merkezleri kalabalık olduğundan dolayı kendi bedeninize uyacak kayak ekipmanlarını istediğiniz an temin edememek hayal kırıklığına sebep olabilir. Bu yüzden eğer kayak yapmayı seviyorsanız kendinizin kayak takımı olması en doğru karar olacaktır. 

Kayak Aksesuarları

Kayak aksesuarları başlıca kızak takımı, snowboard, su geçirmez kayak eldiveni, kar botu, kar montu, kar pantolonu ve kar gözlüğüdür. Kayak yapmanız için bu ekipmalar yeterli olacaktır. Bunların yanı sıra dilerseniz küçük bir sırt çantası alarak içerisine kişisel ihtiyaçlarınızı ya da acil durum malzemelerini koyabilirsiniz. Bunlardan bir kaçına örnek verecek olursak su, telefon ve düşme gibi durumlarda size fayda sağlayacak bazı malzemeler olabilir. Kayak eldiveni karlı havalarda ellerinizi sıcak tutarken su geçirmez özelliği ile size uzun sürede konfor sağlar. Şapka, bere, atkı, kar gözlüğü gibi tamamlayıcı aksesuar ile tam takım halinde kayak yapmaya artık hazırsınız.  Kayak aksesuarları arasında kış yeleği bulundurmanız özellikle sıcak geldiği anlarda montu çıkararak yelekle devam edebilirsiniz, böylece üşütmemiş ve aşırı terlememiş olursunuz. Ancak kayak yapın ya da yapmayın soğuk ama güneşli olan karlı havada yüzünüze mutlaka nemlendirici veya güneş koruyucu krem sürün. Cildinizin soğuktan etkilenip kurumaması hatta yara olmaması adına bu önlemi almanız önem taşıyor. Gece yatmadan vücut nemlendiricisi sürerek tüm gün yorulan cildinizi besleyebilirsiniz. 

Kayak Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Kayak tatili hazırlıkları da yaz tatili hazırlıkları gibi heyecan yaratan bir olaydır. Burada ki fark hava koşulları, giyilecek giysiler ve kayak yapılırken alınacak önlemlerdir diyebiliriz. Kayak tatili için valiz hazırlama işi bittiyse, kayak yaparken dikkat edilmesi gereken kurallara dikkat ederek tatilinizin çok daha keyifli ve sağlıklı geçmesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle kayak yapmak bir keyif sporudur. Bembeyaz doğada oradan oraya süzülmek insana büyük haz ve mutluluk verir. Ancak temel donanımları kullanmayı bilmiyorsanız bu haz ve keyif yerini endişe ve korkuya bırakır. Bu sebeple ilk kural kayak yapılacak yeri ve kayak ekipmanlarının nasıl kullanılacağınız iyi bilmeniz gerekmektedir. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsanız mutlaka kayak hocası ile birlikte kaymanız ve eğitim almanız gerekir. Kayak yaparken denge merkezi ayaklardır. Bu yüzden kar botu giymek hem dengeyi sağlamaya hem de ayakların üşümemesine katkı sağlar.

Konakladığınız otelden kayak yapmak için çıktığınız zaman hemen kayak takımına yönelmeyin, öncelikle vücudun havaya alışması için dışarıda biraz zaman geçirin. 

Özellikle ilk defa kayacaksanız sağlığınızı ve can güvenliğinizi tehlikeye atacak eylemlerden kesinlikle kaçınmalısınız. Kayak yapacağınız yeri bilmiyorsanız kör noktalara tek başınıza gitmeyin ve kalabalık ortamlardan uzaklaşmayın. Karlı havalarda olan güneş ışığı gözünüzü rahatsız eder bu sebeple kayak yaparken güneş gözlüğü veya kar gözlüğü kullanmalısınız. 

Tüm ekipmanları ve kayacağınız ortamı tanıdıktan sonra alıştırma hareketleriyle kayağa başlayabilirsiniz.

You May Also Like

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme Olur mu?

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabılarının Taban Boyası Atar mı?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir