23 Nisan’da Çocuklarla Yapılabilecek Açık Hava Etkinlikleri Nelerdir?

23 Nisan'da Çocuklarla Yapılabilecek Açık Hava Etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla keyifli bir gün geçirebilirsin. Çocuklarınla uzun yıllar hafızanızda kalacak eğlenceli aktiviteler için açık hava önerilerimiz seninle. Baharı ve bayramı coşkuyla kutlayabilir, doğanın dinamizmiyle çocukların sevincini paylaşabilirsin. 

Çocuklarla 23 Nisan Etkinlikleri

Pandemi nedeniyle güvenlik endişesi duyulduğu için kapalı mekan etkinlikleri yerine açık hava önerileri sunuyoruz. Sen de hem parklarda, sahillerde, bahçelerde etkinlikleri gerçekleştirebilir hem de evde veya evinin bahçesinde tavsiyelerimizi uygulayarak çocuklarla mutlu anlar yaşayabilirsin: 

Küçük Dostlarımızla Doğa Buluşmaları 
Küçük Dostlarımızla Doğa Buluşmaları

Küçük Dostlarımızla Doğa Buluşmaları 

Çocukların gelişimi için hayvanlarla iç içe olmalarının ne kadar önemli olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Çocuklarla hayvan barınaklarını gezebilir, açık havada onlarla oyun oynayabilirsiniz. Çocuklarla beraber barınaklara hediyeler götürmek, hayvanları beslemek de oldukça eğlenceli ve öğretici oluyor. Köpeklerle koşturmak, onları beslemek çocukların hayvan sevgisini hissetmesi ve sorumluluk alması için fırsat doğuyor. Küçük bir hatırlatma, gideceğin barınağı önceden belirleyerek haberdar etmen gerekiyor. Hatta bu görüşme sırasında barınağın ihtiyaçlarını, kullandıkları mamaları da sorabilir, dilersen hediye vermek yerine bağış yapabilirsin.   

Çocuklarla 23 Nisan Etkinlikleri 
Çocuklarla 23 Nisan Etkinlikleri

Çocuklarla Doğa Sporları 

Belgrad ormanı gibi İstanbul’un yanı başındaki merkezlerde doğa sporları etkinlikleri düzenlenebiliyor. Çocukların açık havada gönlünce eğlendiği parkurlarda dilersen onlara eşlik de edebilirsin. Bu etkinliklerde onlara doğru erkek çocuk ayakkabı seçmeyi unutmamalısın. Hem şehir stresini atmak hem de doğayı keşfetmek için 23 Nisan güzel bir fırsat. Paintball, tırmanış, ormanda yürüyüş gibi aktivitelerden dilediğini seçebilirsin. Çocukların parkurda güvenliğini sağlayan koruyucu ekipmanlar ise organizasyon firmalarınca karşılanıyor, güvenlik endişesi olmadan eğlenmek hem çocukların hem de ebeveynlerin yüzünü güldürüyor.  

Adalarda Bisiklet Turları 

Adalar’ı ziyaret ederek çocuklarla bisiklete binebilirsin. Büyükada ve Heybeliada geniş bisiklet sürüş alanlarıyla sizi şehri uzaktan izlemeye davet ediyor. Bisikletle Adalar’ın tepelerine doğru çıkabilir, piknik yaparak güne devam edebilirsiniz. Orman içinde hem temiz hava alıp hem de oyunlar oynanan saatler, çocukların da çok seveceği bir günün müjdesini veriyor. Adalar’ın muhteşem manzarası ve deniz havası eşliğinde kendinizi şehirden çok uzakta hissedebilirsiniz. Adalar’daki eski yazlık evler, köşkler de çocukların mimari ufkunu genişletmeye yardımcı oluyor. Eğer eski mekanlara meraklı olan bir çocuğun varsa, onu eski İstanbul’un sayfiye evleriyle tanıştırabilirsin. 

Çocuklarla Bisiklete Binme
Çocuklarla Bisiklete Binme

Uçurtmalarla Gökyüzüne Uzanın 

Çocuk etkinlikleri içinde asla trendini kaybetmeyenlerden biri de uçurtma… Açık bir alana gidip saatlerce uçurtma uçurabilir, gökyüzünde çocuklarla özgürlüğün tadını çıkarabilirsin. Rengarenk uçurtmaların gölgesinde piknik yapmak da güzel bir fikir gibi görünüyor. Ayrıca birçok kişi çocuklarla beraber uçurtmayı da kendilerinin yapmasını tercih ediyor. Böylece çocuklar hem uçurtmanın nasıl yapıldığını hem de nasıl uçtuğunu pratik yaparak öğreniyor. Çıtalarla, yapıştırıcı ve boyalarla ailece uçurtma yapabilir, beraber uçurarak keyif sürebilirsiniz. 

Uçurtmalarla Gökyüzüne Uzanın 
Uçurtmalarla Gökyüzüne Uzanın

Ormana Doğru Yolculuk

Açık havada yapılan birçok doğa turları bulunuyor. Mantarların keşfi, kuş gözlem, ağaçları tanıyalım gibi başlıklarla temalandırılan turlarda, eğitmenler katılımcıları doğa ile tanıştırıyor. Sıradan bir yürüyüş keyifli bir seçenek olsa da, bu tip tematik bir gezi ile 23 Nisan’ı farklı kılabilirsin. Çocuğunun ilgi alanlarına göre turları inceleyebilir, onun hayatı ve dünyayı daha yakından tanıması için dilediğin etkinliğe kayıt yaptırabilirsin. Açık havada gerçekleştirilen turların sonrrasında hem çocuğun hem de sen doğaya ve bilgiye doyabilirsiniz. 

Kültür Sanat Etkinlikleri 

23 Nisan’da açıkhava müzeleri sizi bekliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki tabiat parklarını gezebilir, doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Çocukların daha önce görmedikleri yerleri seçerek 23 Nisan’ı unutulmaz kılabilirsin. Ayrıca Ege’de antik kentlerin bulunduğu onlarca açık hava alanı yer alıyor. Birkaç saatlik yolculuklarla kendinizi tarihin kucağında bulabilir, keyifle tarihi dokuyu inceleyebilirsiniz. Özellikle tarihe meraklı çocuklara sahipsen, bu onlar için en güzel 23 Nisan sürprizini işaret ediyor. 

Kampa Hangi Çocuk Hayır Diyebilir ki? 

Kamp sevmeyen bir çocuk herhalde yoktur. Çocuğunla beraber kamp hazırlıkları yaparak 23 Nisan’da kendinizi şehirden uzak alanlara atabilirsiniz. Belki Kazdağları’na, belki Bolu’ya, belki de trakya vadilerine uzanarak heyecan dolu doğa yaşamını beraber deneyimleyebilirsiniz. Çadır kurma, ateş yakma gibi zorlu etkinlikler bile çocuklar için adeta bir oyun anlamına geliyor. Bol bol fotoğraf çekebilir, doğa ile iç içe geçirdiğiniz kampı anılarınız ekleyebilirsiniz. 

Sakin ve Huzurlu Bir Dinlence
Sakin ve Huzurlu Bir Dinlence

Sakin ve Huzurlu Bir Dinlence

Çocukların hepsi aynı aktivitelerden hoşlanmayabiliyor. Özellikle teenage yaşlarda çocukların varsa, onlarla daha sakin ve huzur dolu bir gün geçirmeyi deneyebilirsin. Beraber balığa çıkmak, sahilde keyifle sohbet etmek, plaja sandalyeler atıp müzikle dalgaların sesini dinlemek iyi gelebiliyor. Eğer sakinliği seven bir çocuğa sahipsen, ailece bir etkinlik bulma çabasına girmeden sadece beraber kalabileceğiniz zamanlar yaratabilirsin. 

Atlarla Keyifli Bir Gün

Neredeyse her ilimizde atlı spor kulüpleri bulunuyor. Çocukları bir atlı spor kulübüne götürüp biniciliği denemelerini sağlayabilirsin. Onları atlarla tanışması, vakit geçirmesi, atları sevmesi bir günü dolu dolu yaşamanız anlamına geliyor. Genellikle çiftlik içinde olan bu kulüplerde atla geçirilen vakitlerin ardından keyifli bir yemek de yiyebilirsiniz. 

Evde ve Evinin Bahçesinde Etkinlikler
Evde ve Evinin Bahçesinde Etkinlikler

Evde ve Evinin Bahçesinde Etkinlikler

Pandemi nedeniyle dışarıdaki etkinliklere katılmak istemeyebilir, evde, evinin bahçesinde neler yapabileceğini düşünebilirsin. 

  • Evde boyama saati etkinliği ile 23 Nisan resimleri yapabilirsiniz. Çocuklarla beraber yapacağınız resimleri hep beraber boyayarak keyifli anlar yaşamak mümkün. 
  • Evde 23 Nisan’ı kutlarken beraber eski fotoğraf albümlerini karıştırabilirsiz. Kendi çocukluk anılarını çocuklarına anlatabilir, beraber çocuk oyunları oynayarak onlara senin de çocuk olduğun günlerin nostaljisini yaşatabilirsin. 
  • Evde 23 Nisan için beraber çocuk filmleri izlenebiliyor. İçeriye veya bahçeye kuracağınız bir projeksiyon ile kendi sinemanı hazırlayabilirsin. Sandalyelerin dizilmesi, güzel bir film seçilmesi, projeksiyonun kurulumu sonrası film keyfi yapmak 23 Nisan için iyi bir seçim. Çocukların en sevdiği filmlerden birini seçerek onlara sürpriz de yapabilirsin. 
  • Çocuklarla beraber yemek yapabilir, hatta aile içinde yemek yarışmaları düzenleyebilirsin. Belki pişirme zor olacağı için basit mezeler, salatalar hazırlayabilir, ardından beraber sofra kurabilirsiniz. Çocuklar, özellikle yemekleri, tatlıları süslemekten çok hoşlanıyor. Mutfağa meraklı bir çocuğun varsa, 23 Nisan kolları sıvamak için doğru zaman… 
  • Parmak boyaları, beyaz çarşaf veya büyük kağıtlarla hayatı renklendirebilirsin. Beraber boyalarla yapacağınız eğlenceli resimler ile 23 Nisan’a yakışan bir eğlence hazırlamak mümkün. 
  • 23 Nisan’da çocuklara verilecek en güzel hediye odağının onlarda olacağı bir oyun saati oluyor. Cep telefonunu kapatarak, sadece ona ve oyuna konsantre olarak özel saatler yaratabilirsin. Eğer oyun oynama konusunda endişelerin ve yapamayacağına dair yetişkin korkuların varsa, çocuklarından sana oyun oynamayı öğretmelerini isteyebilirsin. 23 Nisan oyunla hem ebeveyn hem de çocuklar için unutulmaz olabiliyor. 
  • Bahar çiçeklerin ve doğanın da uyandığı bir zaman. Beraber bahçeyi tasarlamak, çiçekler ekmek, toprakları değiştirmek düşündüğünden de eğlenceli olabiliyor. 23 Nisan’da bahçe ile haşır neşir olarak stres atmanız da mümkün.
  • Anne kız kombinleri yaparak güne eğlence katabilirsin. 
  • Bahçede geleneksel çocuk oyunlarını ailecek oynamaya ne dersiniz? Yakar top, saklambaç gibi oyunları 23 Nisan’da günümüzün bilgisayar çocuklarına tanıtabilirsin. 
Çocuklarla 23 Nisan
Çocuklarla 23 Nisan

Çocuklara, Çocuk Bayramı için hediyeler alabilir, onları Skechers ürünleri ile mutlu edebilirsin. Tüm çocukların 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Skechers kız çocuk spor ayakkabı ve erkek çocuk spor ayakkabı modelleri sayesinde, çocuklar konforla etkinliklerde boy gösterebiliyor. Çocukların keyifle koşup oynayacağı, gülümseyerek hatırlayacakları anılara eşlik eden Skechers ürünlerini hemen sipariş verebilirsin. Deniz ve havuz etkinliklerinde ise Skechers kız çocuk terlik modellerini onlar için tercih edebilirsin. Skechers’ın çocuk koleksiyonunda ayakkabıların yanı sıra çocuk sırt çantası alternatifleri ve aksesuarlar da var. 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

1 thought on “23 Nisan’da Çocuklarla Yapılabilecek Açık Hava Etkinlikleri Nelerdir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir