Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Kahve tiryakileri için bol köpüklü bir Türk kahvesi veya dumanı üstünde bir filtre kahve vazgeçilmez. Peki, kahvenin yeşil olanı da şimdi çok popüler desek? Nasıl çayın yeşili hayatımıza hızla girdiyse kahvenin de yeşil olanları aynı hızla mutfağa adım atıyor. Yalnız tadıyla değil, aynı zamanda faydalarıyla da beğeni kazanan yeşil kahve, kolay bulunabilmesiyle şimdiden yeni tiryakilikler oluşturacağa benziyor. Tadı; kremalı, bol şekerli, sütlü kahvelere pek benzemiyor. Tüketiliş amacı da keyiften ziyade sağlıklı yaşam. Hazırsan, sen de yeşil kahve ile tanışabilir, egzersizlerine destek verecek yeni bir yardımcıyı hayatına katabilirsin. 

Yeşil Kahve Nedir?

Yeşil kahve, aslında bildiğimiz kahve çekirdeklerinin işlenmemiş haline deniyor. Yıllardır mutfaklarda tüketilen kahve, kahverengi hale gelmeden önce birçok işlemden geçiyor. Kavruluyor, ısıl işlem görüyor. Isıl işlem görmemiş, kavrulmamış çekirdekler ise yeşil kahveyi oluşturuyor. Adından da anlayabileceğin üzere, rengi haki yeşili… Saf kahve olan yeşil versiyon, kahvenin bilinen tüm yararlarını içinde bulunduruyor. Besin değeri açısından oldukça zengin olması, özellikle klorojenik asit varlığına bağlanıyor. Yeşil kahvenin tadı da kavrulmuş versiyondan daha hafif ve ekşimsi oluyor. Çok çok lezzetli olduğunu kimse iddia etmiyor ancak faydaları onu popülerleştirmeye yetiyor. 

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

  • Yeşil kahve taneciklerini tüketmek, metabolizmanın hızlandığını hissettiriyor. Hızla aktive olan metabolizma sayesinde kalori yakımının arttığı fark edilebiliyor. 
  • Detoks etkisi sunan yeşil kahve, antioksidan yönünden oldukça zengin görülüyor. Vücuttaki toksinler düzenli yeşil kahve tüketimi ile atılabiliyor. Böylece kilo verme hızı da yükseliyor.
  • Ödem atıcı bir ürün olan yeşil kahve, vücutta biriken suyu temizlemeye yardım ediyor. Şişkinlik hissi yatışıyor. 
  • Saçların ve cildin daha bakımlı görünmesi sağlanıyor. Serbest radikallerle savaşan yeni nesil kahve, mat cilt ve saç görünümünü geride bırakmaya destek oluyor. 
  • Kahvenin, konsantrasyon artıran, enerji seviyesini yükselten özelliği dikkat çekiyor. 
  • Yeşil kahve çekirdekleri, kan şekerini düzenliyor. 
  • Bağışıklığın normal fonksiyonunun sürmesine destek oluyor. 
  • Kavrulmayan yeşil kahvede kafein daha düşük oranda bulunuyor, bu nedenle çarpıntı yapma riski daha az görülüyor. 
  • Kolesterol, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklardaki etkisi test edilmekte olan ürünün, sorun hissinin yatışmasına yardımcı olabileceğinin altı çiziliyor. 
Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Kahve Zayıflatır mı?

Kavrulmuş kahvenin halihazırda sunduğu yağ yakımı etkisi, saf kahve ile pekiştiriliyor. Bedenin hücresel düzeyde yağ yakma hızı artıyor. Özellikle zorlu karın yağlarının eritilmesinde yeşil kahve rol oynuyor. Elbette tek başına kahve tüketimi kilo vermek için yeterli görülmüyor. Yeşil kahveyi günlük beslenme rutininin içine eklemen, egzersiz ve diyetten fayda alma ihtimalini yükseltiyor. Beraberinde düzenli spor yapmalı ve yeme içme düzenini yeniden gözden geçirmelisin. Peki, yeşil kahve kilo vermeye nasıl yardımcı oluyor? Mineraller ile dolu olan yeşil kahve antioksidan etkisiyle, toksinlerin arınmasına destek veriyor. Yağ hücrelerini saran toksinlerin atılması, yağ yakımının daha kolay olmasına imkan veriyor. Metabolizma hızlandığı için yapılan hareketten alınan verim de yükseliyor. Örneğin yeşil kahveni ara öğünden bir saat kadar sonra içebilir, ardından spor ayakkabı  ve kıyafetlerini giyerek uzun bir yürüyüşe çıkabilirsin. Düzenli egzersiz ve dikkatli beslenme ile kilo vermeye hızla başlayabilir, kilo vermenin yavaşladığı dönemlerde bedenini yeşil kahve ile destekleyebilirsin. 

Yeşil Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeşil kahve alışverişlerini bildiğin yerden, güvendiğin markalardan yapmalısın. Özellikle yeşil kahve gibi, orijinal lezzetine pek de aşina olunmayan ürünlerde maalesef güven suistimal edilebiliyor. Ürün kalitesi, tazeliği ve saflığı konusunda bilinen satıcıların tercih edilmesi, tüketicilere avantaj sunuyor. Organik sertifikası, kalite belgeleri ve bakanlık onayları bulunan markalardan alışveriş yapabilir, aldığın ürünün getireceği verimi garanti altına alabilirsin. Kahvelerin hangi yörelerden toplandığına, ürünün ne zaman paketlendiğine, paketin tazeliği koruyup koruyamadığına özen göstermelisin. Raf ömrü yüksek koruyucu paketler tazelik konusunda daha çok güven veriyor. Hızla popülerleşen ürünün hapları, kapsülleri, tozları da raflarda hızla yer alıyor. Uzmanlarsa, pişirilerek tüketilen yeşil kahvenin, gıda takviyesi formunda alınan çeşitlerden daha güvenilir olduğu konusunda hemfikir oluyor. Neredeyse egzersiz yapan herkesin mutfak dolabında bulunan yeşil kahve tüketilirken, kronik bir rahatsızlık, düzenli kullanılan bir ilaç ve kahve tüketimiyle ilgili bir uyarı olması durumunda, uzmanlara danışabilirsin. 

Yeşil Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeşil Kahvenin Zararı Var mıdır?

Yeşil kahvenin sayılan birçok faydasının yanında fazla tüketilmesinin de zararlarından söz edilebiliyor. Yoğun yeşil kahve tüketimi kullanıcılarda fizyolojik sorunlar oluşturabiliyor. Su tutma kapasitesi yüksek olan kahve, standart tüketimde ödem atma etkisi gösterirken fazla tüketildiğinde ödem tutmaya neden olabiliyor. Kahvenin antioksidan etkisine yardımcı olabilmesi için düzenli hareketle beraber günde 2-2.5 litre kadar su içilmesi öneriliyor. Fazla yeşil kahve tükettiğinde kendini daha gergin hissedebilir, kansızlık gibi sorunlar yaşayabilirsin. Herhangi bir sorunun tedavisi olarak tercih edilemeyen gıda ürününün, yalnızca günlük beslenme rutininde destek içecek olarak alınabileceğini aklında tutmalısın. Tedavi edici özellik göstermeyen, ilaç olmayan yeşil kahveyi, içecek olarak gün içinde rahatlıkla tüketebilirsin. 

Yeşil Kahve Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kahvenin tüm türlerinin günde en fazla 2 fincan tüketilmesi öneriliyor. Yeşil kahveyi günde 2 fincan kadar içebilirsin. Yeşil kahve nasıl pişirilir öğrenmek istiyorsan, tarifimize kulak vermen yeterli. Öncelikle kahveyi çekirdek olarak aldıysan, ince olacak şekilde öğütmen gerekiyor. Çekilmiş formunu da tercih edebilirsin. Türk kahvesi kadar ince çekilen kahveyi yaparken klasik bir Türk kahvesi cezvesi kullanılıyor. Dilersen cezve yerine kahve makinesi de kullanabilirsin. Cezveye 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı yeşil kahve koyduktan sonra kısık ateşte Türk kahvesi gibi pişirebilirsin. Piştikten sonra fincana koyarak servis ediliyor. Yeşil kahve pişirilirken içine şeker atılmaması gerekiyor. 

Spor ile Yeşil Kahve İçimini Desteklemenin Faydaları Nelerdir?

Yapılan çalışmalar yeşil kahve tüketimi ile düzenli egzersizin daha etkili sonuç verdiğini ortaya koyuyor. Tek başına yeşil kahve tüketerek zayıflayamazsın, ancak dolabında bir yürüyüş ayakkabısı veya koşu ayakkabısı ve içinde yeterli düzeyde egzersiz motivasyonu varsa ,yeşil kahveyi de alışveriş listene ekleyerek daha hızlı yağ yakabilirsin. Yeşil kahve tüketerek toksinler daha hızlı atılıyor, daha hızlı yağ yakılıyor, üstelik kahve ile enerji alınıyor. Ayrıca yeşil kahvenin ara öğün ardından tüketimi, bir sonraki ana öğünde daha tok hissetmeyi sağlıyor. İştah bastırıcı özelliği ile bilinen yeşil kahve sayesinde daha az kalori almak, tok ve enerjik hissetmek hayal olmaktan çıkıyor. 

Yeşil Kahve Yağ Yaktırır mı?

Evet, yeşil kahve yağ yakımına dolaylı olarak yardımcı oluyor. Kahve içildiğinde, yağ hücrelerini çevreleyen toksinler, kolaylıkla vücuttan atılıyor. Beden metabolizması hızlanarak egzersizden alınan verim üst düzeye çıkarılıyor. Yeşil kahve içinde yer alan klorojenik asit, vücuttaki glikozun daha hızlı bir şekilde enerjiye çevrilmesini sağlıyor, vücuttaki şeker emilimi düşüyor. Depolanan yağlar yakılırken kişiler kendini her geçen gün daha enerjik ve fit hissetmeye devam ediyor. Amerika’da yapılan araştırmalar, yeşil kahvenin obezite ile savaşta en uygun fiyatlı araçlardan biri olabileceğini işaret ediyor. Kadın veya erkek dünyada kilo vermek için çabalayan hemen herkesin yolu günümüzde yeşil kahve ile kesişiyor. 

Yeşil Kahve Yağ Yaktırır mı?

Yeşil kahvenin direkt yağ eritme, kilo verdirme etkisinden bahsedilemiyor. Emek olmadan, spor yapmadan fit görünmek mümkün değil. Sen de Skechers kadın spor ayakkabı ve erkek spor ayakkabı modellerinden dilediğini seçerek sporun en konforlu halini deneyimleyebilirsin. Egzersiz sırasında kendini daha enerjik hissetmek için besleyici bir kahvaltı, özenli bir ara öğün ve tam kıvamında bir yeşil kahve ile güne başlayabilirsin. Hayatı doyasıya yaşamak, daha sağlıklı hissetmek ve daha fit görünmek için sen de engel tanıma! Her halinle yeterlisin ancak sporla kendinin en iyi versiyonunu yaratabilirsin. Kendine güvenini, enerjini, yaşama sevincini yeniden uyandıracak egzersiz rutiniyle yarın güne merhaba demeye ne dersin? 

You May Also Like

Spor Yaparken Su İçmek Neden Önemlidir

Spor Yaparken Su İçmek Neden Önemlidir?

erkek deniz şort

Soğuk Havalarda Denizde Yüzmenin Faydaları

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir