Stepper Aleti Nedir? Stepper Ne İşe Yarar?

Stepper Aleti Nedir? Stepper Ne İşe Yarar?

Keyifli ve etkili bir egzersiz rutini için stepper aleti ile tanışmalısın. Alet üzerinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak kadar keyif alacaksın. Üstelik çekme ipli modeller ile süreden aldığın verimi artıracak alternatifler de mevcut. Bu sayede vücudunu bütün olarak çalıştırabilir, hem üst hem de alt bedenin hareketliliğini sağlayabilirsin. Kas gelişimine destek veren stepper aleti, özellikle forma girmek isteyenlerin seçimi oluyor. Kısa sürede gözle görülür etki vadeden egzersizin sırrı ise düzenli kullanımı. Özellikle bacak ve kalça çevresinde düzenli kullanımda hızlı şekillenmeye imkan tanıyor. Sen de kısa sürede forma girmek ve şekillenmek için antrenmanlara hız verebilirsin. Haydi gel Skechers ile stepper aletini daha yakından tanıyalım: 

Stepper Nedir?

Adı hemen herkesin bildiği step egzersizini anımsatıyor değil mi? Stepper da aynı hareket dinamiğine dayanıyor. Hatta onun step tahtasının gelişmiş bir versiyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Onunla yapılan çalışmalar kardiyo kategorisinde sınıflandırılıyor. Hem evde hem de spor salonlarında yapılabilen egzersizler için az yer kaplayan küçük bir stepper aleti olması yeterli. Özellikle bölgesel zayıflama için kullanılan alet, müzik eşliğinde ileri, geri ve yana doğru adımlamaya dayanıyor. Üstelik aleti kullanmanın birçok farklı yararından söz edebilmek mümkün. 

Stepper Faydaları Nelerdir?

Yaz aylarına geri sayarken hemen herkesin dolaplarından çıkan stepper aletleri, çok sayıda fayda ile kullanıcıların vazgeçilmezi olmaya aday. İşte bu yenilikçi aletin ve düzenli egzersizin faydaları: 

  • Genellikle müzik eşliğinde yapılan çalışmalar tempolu olarak sürüyor. Bu da keyif alarak, adeta dans eder gibi spor yapmaya davetiye çıkarıyor. Stepper hem fiziksel hem de psikolojik faydalara kapı aralıyor. 
  • Yükselip düşen tempo sayesinde yağ yakımı ve kas oluşumu tetikleniyor. Hatta stepper aletinin en bilinen özelliği kısa sürede kalori yakmaya yardımcı olması. 
  • Birden çok uzvun aynı anda hareketi ile vücut kondisyonu güçleniyor. 
  • Düzenli kullanımla bedenin dik durmasına, daha esnek olmasına yardım ediyor. 
  • Kondisyonu yükseltiyor ve denge sağlamayı kolaylaştırıyor. Ayrıca solunum kapasitesinin artmasına yardımcı oluyor. 
  • Özellikle çekme ipli modeller tüm vücudu hareket ettirdiği için ihtiyaç duyduğun hareketliliği vücuduna armağan ediyor. 
  • Evde kolaylıkla yapılabiliyor, spor salonuna gitme zahmetinden uzak tutuyor. 

Stepper Hangi Kasları Çalıştırır?

Bir tür kardiyo çalışması yapılan stepper aletleri, çok sayıda kasın aynı anda aktive olmasına imkan tanıyor. Özellikle stepper aleti sayesinde biceps, triceps ve glutes kaslarını güçlendirebilirsin. Yani alet en çok kol ve kalça kaslarında kuvvetlenmeye yardımcı oluyor. Bunun yanında twist hareketi sayesinde bel çevresinde şekillenme de oluşuyor. Dönme hareketi ile beraber karın bölgesi form kazanırken psoas gibi birçok kas grubu maksimum esnekliğe erişiyor. Özellikle uzun süre oturarak çalışanlarda katılaşan ve hareketsizlikten dolayı esnekliğini kaybeden bu kasın esneklik kazanması hareket kabiliyetini artırıyor ve duruşun düzelmesine katkı sağlıyor. 

Stepper Çeşitleri Nelerdir?

Elbette stepper faydalarını etkileyen özelliklerden biri de kullanılan stepper çeşitleri oluyor. İşte karşılaşabileceği stepper çeşitleri: 

  • Sadece ayakların adımlaması için tasarlanan stepper aletleri bulabilirsin. Çekme ipleri ayrıca, istek halinde monte edilebilen bu ürünler sadece ayak hareketleri için  kullanılabiliyor. Özellikle basen ve kalça şekillendirme için tercih ediliyor. 
  • Twister tipi çekme ipli ürünler harekete vücudun üst kısmını da dahil ediyor. Tüm vücudun güçlenmesine yardımcı oluyor. Özellikle bedenin döndüğü hareketler ile bel çevresinde incelme hedefleniyor. Çekme ipleri ise harekete kol çalışmalarının eklenmesine katkı sağlıyor. 
  • Denge konsolu bulunduran stepperlar ise tutunmaya imkan tanıyor. Böylelikle kondisyon sorunu yaşayan sporcular harekete daha kolay adapte oluyor. Güvenle spor yapıyor. Zaman içinde denge kazandıkça, tutunmadan yapılan hareketlere geçilebiliyor. Özellikle yaşı daha büyük olan veya fizik tedavi kapsamında stepper çalışmaları yapanlar bu ürünleri tercih ediyor. Kullanıcılar denge konsolu olan ürünlerle hareketlerde geliştikçe diğer stepper çeşitlerine geçebiliyor. 

Step Egzersizinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hangi stepper çeşidini seçersen seç dikkat etmen gereken tek bir nokta var, ısınma ve soğuma. Hareket rutinine başlamadan önce 5 dakikalık ısınma ve soğuma hareketlerini ihmal etmemelisin. Hareketin verimi ve güvenliği için esneme, ısınma ve soğuma büyük önem taşıyor. Fit bir görünüm, keyifli zaman geçirme ve bölgesel fazlalıklardan arınma için adım adım esneme-ısınma, egzersiz ve soğuma rutinlerini antrenmanının akışı haline getirmelisin. 

Stepper Nedir?
Stepper Nedir?

Ayrıca stepper dışarıdan bakıldığında kolay bir çalışma gibi görüldüğü için sporcular genellikle her gün yapabileceğini düşünüyor. Oysa haftada 2 kez yaparak stepper kullanmaya başlamalısın. Vücudunun forma girmesi için hareket etmesi kadar harekete alışması ve dinlenmesi de önem taşıyor. İlk başta günde 30 dakika kadar egzersize ayırabilirsin. Sonra yavaş yavaş haftada 3-4 güne ve günde 45-50 dakika egzersiz süresine çıkabilirsin. 

Bunun yanında bölgesel kilo sorunu olanlar, tek bir bölgeyi çalıştırarak sorunun çözülebileceğine inanıyor. Oysa bedensel zindelik ancak tüm vücudun güçlenmesi ile elde ediliyor. Benzer şekilde, bir bölgede yoğunlaşan fazlalıklar ancak bütüncül yaklaşımla hafifliyor. Bu nedenle haftanın diğer günlerine başka sportif aktiviteler eklemeye özen gösterebilirsin. Yeme içme programını değiştirmeye çalışarak sağlıklı beslenme alternatiflerine yönelebilirsin. 

Buna ek olarak glutes kası vücudun en geniş kas alanlarından biri olduğu için hareketler sırasında nabzının hızla yükseldiğini fark edebilirsin. Bu nedenle hareketler arasında kısa molalar vermeyi unutmamalısın. Elbette antrenman yaparken mutlaka bir spor eğitmeninden destek alman gerekiyor. Herhangi bir soru ve sorunda uzmana danışmayı ihmal etmemelisin.

Slip-In Ürünler İle Rahatça Spor Yapın!

Step egzersizinde dikkat edilmesi gerekenler arasında doğru kombin de yer alıyor. Stepper kullanırken konforlu ve yer tutuşu sağlam kadın spor ayakkabı modelleri giymelisin. Ayaklarını nazikçe saran ve harekete esnek yapısıyla eşlik edecek ürünler seçmelisin. Hareket dinamiğini göz önüne aldığında Skechers slip-in ürünlerini tercih edebilirsin. Kolay giyilen yürüyüş ayakkabısı çeşitleri ile egzersiz boyunca ayaklarının yere sağlam bastığından emin olman mümkün. 

Üstelik slip on formundaki kadın ve erkek spor ayakkabı çeşitleri öylesine esnek ki, onları giyerken ellerini kullanman dahi gerekmiyor. Tek yapman gereken ayağını nazikçe ayakkabıya geçirmek… Ayakkabı giymeyi kolaylaştıran slip-in tasarımlarıyla sporda ve giyimde rahatlığı keşfedebilirsin. 

Bunun yanında yalın tasarımlar, sportif kombinlere kusursuz uyum gösteriyor. Stepper egzersizi sırasında kadınların tek ihtiyacı bir sporcu sütyeni ve tayt oluyor. Erkekler ise şık ayakkabılarına eşlik edecek konforlu bir eşofman takım ile konforlu sporun keyfini çıkarabiliyor. 

Stepper Faydaları Nelerdir?
Stepper Faydaları Nelerdir?

Skechers birbirinden konforlu ayakkabı ve giyim ürünleriyle sportif aktivitelerin kolaylaştırıcısı oluyor. Üstelik farklı egzersizler için tasarlanan ayakkabılar arasında ortopedik gereksinimlere yanıt veren Skechers ortopedik ayakkabı modelleri de var. Sen de dilediğin taban ve saya özelliğindeki ürünü koleksiyonda bulabilirsin. Hem kadın hem de erkekler için tasarlanmış çeşit çeşit ayakkabıyı bir arada inceleyerek seçim yapabilirsin. Hemen Skechers’ın trend belirleyen ürünlerini keşfetmeye başla! Zaman kaybetmeden sipariş oluşturarak stepper için en rahat slip in modelleri dolabına ekle! Skechers ile sporu daha çok sevmek için yeni nedenler bulabilirsin. Konfor bunların başında geliyor…. Şimdi keşfet!

You May Also Like

skechers spor ayakkabı

Ofiste Yapılabilecek Egzersizler

skechers erkek tişört

Yaz Sporları Nelerdir? En Popüler Yaz Sporları Nedir?

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir