Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Işıklı ayakkabılar, çocukların ilgisini ve merakını toplarken aynı zamanda ayakkabı giymek istemeyen çocuklara da ayakkabı giyme alışkanlığı kazandırması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Çocuklar, bu ayakkabıların ışıklı ve renkli olmasını sevdikleri için ayakkabılarını da büyük bir zevkle giyerler. Bu ışıklar ayakkabıların altına ledli ve pilli olarak yerleştirilir. Bu pillerin kullanım ömrü bittiğinde artık ledler enerji alamadıkları için ışıkları yanmaz. Çocuklar ayakkabılarının ışıklarının yanmadığını gördüğünde üzülür ve o ayakkabıyı bir daha giyemeyeceklerini düşünür, giymek istemezler. Işıklı ayakkabılar her yaştan çocuğa hitap etse de özellikle yeni okula başlayacak çocuklar için de ilgi çekicidir. İlk kez sosyal bir ortamda yaşıtlarıyla bir araya gelecek olan çocuklar, en güzel şekilde öğretmenlerini ve yeni arkadaşlarını karşılamak isterler. İlk olarak 90’lı yıllarda ortaya çıkan ve günümüzde de hız kesmeden devam eden ışıklı ayakkabı modası, günümüz çocukları için de geçerlidir ve ebeveynlerden en çok talep edilen dış giyim ürünü olarak göze çarpar. Kız çocuk ışıklı ayakkabı ve erkek çocuk ışıklı ayakkabı modelleriyle Skechers, bu alanda da en önde olmayı başarmış markalardan bir tanesi haline gelmiştir. Her çocuğun en çok istediği şeylerden biri olan ışıklı ayakkabıların her cinsiyette her yaştan çocuğun zevkine uygun olarak tasarlanması, hem ebeveynleri hem de çocukları mutlu eder.

Işıklı Ayakkabılar Nasıl Kullanılmalıdır?

Işıklı ayakkabılar, her yaştan çocuğun vazgeçilmezidir. Bu ayakkabıların daha uzun süreli kullanılabilmesi için anne ve babalar, kullanım talimatlarına birebir uymaya özen gösterirler. Işıklı ayakkabı kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda araştırma yaparak çocuklarının mutluluğunu kalıcı olarak sağlamak isterler.

  • Işıklı ayakkabıların ilk günkü parlaklık ve performansta ışık verebilmesi için sürekli olarak temiz tutulması önerilir. Işık bölgesinin şeffaf alanı kirlendikçe ışıklar daha soluk ve etkisiz görünecektir.
  • Eski tip ışıklı ayakkabılarda pil değişimi imkanı yokken yeni tasarımlarda pil değiştirme ya da şarj etme gibi teknolojik olanaklar da mevcuttur.
  • Işıklı ayakkabıların birçoğu, ayak tabanlarına yapılan baskıyla çalışır. Sabit bir şekilde giyilmediği zamanlarda ışıkları aktif değilken çocuk yürüdüğü zaman ışıklar aktif hale gelir. Skechers, pil ömrünün daha uzun olması için yalnızca ışıkların kullanılmak istendiğinde aktif edilebilmesi adına son modellerini açma kapama tuşlu bir şekilde tasarlamıştır. 
  • Işıklı ayakkabıların mekanizmalarının zarar görmemesi ya da böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için yoğun yağışlı ve karlı havalarda tercih edilmemesi önerilir. Kış mevsiminde de tercih edilebilecek özel su korumalı ışıklı botlar, Skechers sayesinde insanlara ulaşır ve çocuklar kış mevsiminde de ışıklı ayakkabılarının tadını doyasıya çıkarabilirler.
  • Işıklı ayakkabılar her ne kadar çocuklara özel olarak görülse de zevkine uyduran ve kendine yakıştıran yetişkinlerin de tercih ettiği bir ayakkabı türüdür. Büyük numaralı ışıklı ayakkabılar da yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilir. Skechers, bu nedenle büyük numaralı ışıklı ayakkabı üretimine de özen gösterir.

Kaliteli ürünlerin kullanım ömrünün uzatılması ve sorunsuz deneyim yaşanması için kullanım talimatlarına uyulması gereklidir. Bu sayede alınan ayakkabılar yüksek performansta uzun süreli kullanılabilir.

Işıklı Ayakkabıların Ömrü Ne Kadardır?

Işıklı ayakkabılar söz konusu olduğu zaman en sık sorulan sorulardan biri de ışıklı ayakkabıların ömrünün ne kadar olduğudur. Skechers ışıklı ayakkabılar, sağlam kumaşı, ergonomik tasarımı ve kalitesi sayesinde uzun süreli bir kullanım sağlasa da ışık pillerinin bitmesinden sonra çocuklar ayakkabılarını kullanmak istemeyebilirler. Hal böyle olunca anne ve babalarından yeni bir ışıklı ayakkabı isterler ve ebeveynler bu konuyla baş etme derdini ortadan kaldırmak için sıkı bir araştırma süreci gerçekleştirirler. Uygun kalitede üretilen bir ışıklı ayakkabının kullanım ömrü, çocuğun ne kadar aktif bir şekilde ayakkabıyı kullandığına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ayakkabıların yalnızca dışarıda mı kullanılacağı yoksa evde de mi giyileceği kişisel tercih olmakla birlikte bu durumda pil ömrü daha kısa olabilir. Yeni modellerde led ışıklarının açma kapama tuşunun yer alması kullanım ömrünü uzatan olumlu bir gelişmedir. Şarjlı modellerde ise çok da uzun süreli bir kullanım sağlanır. Şarjlı ışıklı ayakkabılar ortalama 4 ile 6 saat arasında şarj olabilir. Böylece ertesi güne çocuklar ışıklı ayakkabılarla yola devam edebilirler. Değişim zahmetinin ortadan kalkması da ebeveynler için önemli bir avantaj olarak görülür. 

Işıklı Ayakkabı Yıkanır Mı?

Birçok ebeveyn özellikle çocuklarının ayakkabılarının temizliğine ekstra özen gösterirler. Dışarıda koşup oynayan çocukların ayakkabılarını temizlemenin en kolay yolu, onları yıkamaktır. Işıklı ayakkabılarda ise yıkama işlemi anne ve babaları tereddütte bırakır. İçerisindeki elektronik mekanizmanın zarar görebileceği endişesiyle bu konu hakkında detaylı bir araştırma içerisine girerler. Skechers, ışıklı ayakkabıların yıkanmasının, kullanım ömrünü azaltacağını ya da mekanizmaya zarar vereceğini söyleyerek tavsiye etmez. Bunun yerine alternatif temizlik yolları tercih edilmelidir. Işıklı ayakkabıları temizlemenin en kolay yolu, bir diş fırçasına hafif bir deterjan dökerek lekeli bölgeleri kirden arındırmaktır. Bunun ardından hafif nemli bir bezle ayakkabılar silinerek ilk günkü görünüm elde edilebilir. Düzenli olarak ayakkabıları temizlemek, renklerini ve yapısını korumasını destekler. Kalıcı lekelerden korunmak için, lekelere anında müdahale edilmesi de önemlidir.

Işıklı Ayakkabılarda Açma Kapama Düğmesi Bulunuyor Mu?

Skechers, ayakkabılarını unisex olarak üretiyor olsa da özellikle kız ve erkek çocuklarının farklı zevk ve isteklerini de gözeterek tasarımlarını oluşturur. Kız çocuk ışıklı ayakkabı modellerinde pembe ve ışıltılı renkler hakimken erkek çocuk ışıklı ayakkabı tasarımlarında araba ve benzeri figür ve filigranlara yer verir. Böylece daha sade tercihler yapmak isteyen çocuklar için de seçenekler oluşturulurken, çocukların sevdikleri çizgi film karakterlerinin görsellerini ayakkabılarında taşımaları da sağlanmış olur. Çocukların bu desen ve figürlerden sonra en çok önemsedikleri şey ışıklarının hiçbir zaman sönmemesi istekleridir. Bu isteklerinin yerine gelmesi için Skechers, yeni teknolojik gelişmeleri de kullanarak farklı tasarımlar yapar. Işıklı ayakkabılara açma kapama düğmesi ekleyerek kullanım süresinin uzatılabileceğini düşünür. Bu sayede çocuklar ayakkabılarını ışıksız olarak kullanmak istediklerinde bunu sağlayabilir ve sadece istedikleri zaman ışıkları kullanabilirler. Bu durum, ebeveynlerin de işini büyük oranda kolaylaştırır. Işıksız ortamlarda, rahatsız edici olabilecek durumlarda ışıkları kapatmak, onlara da huzur verecek bir durumdur. 

Skechers Işıklı Ayakkabıların Pili Değiştirilmiyor

Skechers ışıklı ayakkabı modelleri incelendiğinde sağlamlıkları ve kaliteleri, onların ebeveynler tarafından çocuklarına gönül rahatlığıyla temin edilmelerine neden olur. Skechers ışıklı ayakkabı modelleri ebeveynlerin akıllarında soru işaretine neden oluyor. Işıklı ayakkabıların çocuklar tarafından uzun zaman kullanmasını isteyen anne ve babalar ışıklı ayakkabıların nasıl çalıştığını merak ediyor. Bu sorunun cevabı; Skechers ışıklı ayakkabıların pilleri değiştirilmez.Bazı modellerde ışığın istenmediği durumlarda enerji harcamasına engel olmak için kapatma tuşu kullanılır. 

You May Also Like

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme Olur mu?

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabılarının Taban Boyası Atar mı?

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir