Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Egzersiz yaparken ne giydiğiniz de en az yaptığınız spor kadar önemli olabilir. Yaptığınız spor için doğru ayakkabı ve kıyafetlere sahip olmak size sadece konfor sağlamakla kalmaz aynı zamanda güvenliğinizi de sağlar. Doğru spor ayakkabı ile spor yapmak ayağınızın kaymamasını sağlar, bu sayede olası kazalara karşı sizi korur. Spor taytları, çok geniş bir başlık olsa da spor sırasında esnek ve rahat hareket etmeniz için vücudunuzun bir parçası gibi olmalı. Rahat egzersiz yapabilmeniz için her detay ayrı bir öneme sahiptir. Nerede ve nasıl egzersiz yapacağınızı düşünmek, egzersizleriniz için en iyi giysi ve ayakkabıları seçmenize yardımcı olabilir. Açık havada koşmayı veya yoga yapmayı mı düşünüyorsunuz yoksa spor salonunda yüksek tempolu fitness mı? Her sorunun cevabı sizin doğru kıyafet ve ekipmanı bulmanıza adım adım götürür. Uzun süre pandemi sonrasında sağlıklı yaşamın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Gözardı edilen hareketsizlik, sağlıklı beslenme ve vücudu rahatsız eden birçok moda akımı yerini hızla sağlıklı yaşam ve konforlu kıyafet akımlarına bıraktı. İhtiyacınız olan spor kıyafetlerin çoğunu tarzınıza uygun, sportif şıklığınızı destekleyecek parçalardan oluşturabilirsiniz. 

Gerçeği söylemek gerekirse, aktif kıyafet seçimi soyunma odasındayken hissettiğiniz duygudan çok daha fazlasıdır. Antrenman kıyafetleri, göründükleri kadar iyi performans da göstermelidir; favori antrenman türünüzü destekleyen kıyafetleri seçtiğinizden emin olmak için, spor giyimde yaygın olarak bulunan kumaşlar hakkında biraz bilgi sahibi olmak önemlidir. Zorlu bir antrenmanın ardından kendinizi bitkin, yorgun, ağrılı, harika hissedeceksiniz ve muhtemelen terle kaplanacaksınız. İster inanın ister inanmayın, egzersiz yaparken giydiğiniz kıyafetler egzersiz sonrasında nasıl hissettiğiniz konusunda fark yaratabilir. Yapıldığı kumaş ve yapacağınız egzersiz türüne uygun olup olmadığı da dahil olmak üzere, antrenman kıyafetlerinizin ne kadar rahat olduğunu birçok faktör etkileyebilir.

Egzersiz Kıyafeti Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Spor yapmak için kıyafet seçerken sadece tarzınızı düşünmemelisiniz. Bu durum sizi yanlış kıyafet tercihine itebilir. Kışın mont alırken gösterdiğiniz hassasiyeti, egzersiz kıyafeti seçerken de göstermelisiniz. Sporcu sütyenleri modelleri arasında kaybolmak ve sadece tasarımına aldanarak seçim yapmak çok kolay. Yapmanız gereken fitness, koşu, yoga, HITT hangi spor dalını yapacaksanız ona uygun kıyafeti seçmelisiniz. Yanlış tercihlerle yapılan egzersiz sonucu motivasyonunuz olumsuz etkilenebilir, yaşanmasını istemediğiniz kaza veya sakatlanmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Önceliklerinizden biri de nemi uzaklaştıran bol bir tişört veya vücudunuza tam oturan antrenman şortu ile atlet tercihi ön planda olmalı. Sizin için neyin rahat olduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Seçtiğiniz malzemenin teri cildinizden uzaklaştırmasına yardımcı olduğundan emin olun. 

 

Egzersiz kıyafeti seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Egzersiz kıyafetlerini seçerken hem kumaşı hem de bedeni göz önünde bulundurun.
  • Doğru kumaşları seçerek daha uzun süreli antrenmanların keyfini çıkarabilir, aşırı ısınmayı veya aşırı soğumayı önleyebilirsiniz.
  • Genel olarak kıyafetlerinizin aktivitenizi engellemediğinden emin olun.
  • Doğru ayakkabılar , antrenmandan sonra kendinizi yenilenmiş hissetmek ile ayaklarınızın ağrıması arasındaki farkı yaratabilir. Kaliteli bir spor ayakkabısı için harcamanız gereken ekstra paraya değer.
  • Dışarıda egzersiz yaparken doğru ceketi giydiğinizden emin olun ve uygun sırt çantasını kullanmayı ihmal etmeyin.

Hangi Egzersiz İçin Nasıl Giyinilmeli?

Doğru bildiğimiz bir yanlıştan geri dönmenin tam zamanı! Pamuklu kumaşlar rahat, şık ve öncelikli tercihlerden biri olabilir ancak spor kıyafetlerde pamuklu kumaşı tercih etmemelisiniz. Genel olarak pamuktan kaçınmak en iyisidir. Pamuk teri emer ve çabuk kurumaz. Islak kaldığı için serin havalarda üşümenize neden olabilir. Sıcak havalarda, çok terlerseniz sizi serin ve kuru tutma konusunda sentetik kumaşlar kadar iyi değildir. Çoraplar ayrıca teri emen, çabuk kuruyan kumaşlardan da üretilir. Serin ve kuru kalmanıza ve kabarcıklardan kaçınmanıza yardımcı olabilirler. Polyester karışımından veya başka özel kumaştan yapılmış çorapları seçin. Bazı antrenman kıyafetleri terden kaynaklanan kokuyla mücadele etmek için özel antimikrobiyal solüsyonlarla yapılır. Rahat ve kuru kalmanıza yardımcı olmak için teri cildinizden uzaklaştıran ve çabuk kuruyan kumaşları seçin. Çabuk kuruyan kumaşların çoğu sentetiktir ve polyester veya polipropilenden yapılmıştır. Nemi emen, Dri-fit, Coolmax veya Supplex gibi terimleri arayın. Egzersiz sırasında terin buharlaşmasını önleyen ve vücut sıcaklığınızı çok yüksek tutan kauçuk bazlı veya plastik bazlı malzemelerden yapılmış kıyafetleri asla giymeyin.

Motivasyonunuzu artırmak ve kolay hareket edebilmek için aşağıdaki spor dallarından birini yapıyorsanız tercihiniz bol kıyafetlerden yana olmalı.

  • Yürümek
  • Yoga
  • Ağırlık kaldırma
  • Basketbol

Aşağıdaki gibi aktiviteler için vücudunuza tam oturan, esnek giysiler giymek isteyebilirsiniz:

  • Koşma
  • Bisiklet
  • İleri düzey yoga & pilates
  • Yüzme

Spor Taytları 

Süslü etiketleri veya en son modayı bir kenara bırakın: En iyi egzersiz kıyafetleri, çalışmayı mümkün olduğu kadar konforlu hale getirmek için tasarlanmıştır. Bazı kumaşlar egzersiz sırasında teri cildinizden uzaklaştıracak şekilde tasarlanmıştır, bazıları ise onu emer. Spor yaparken giymeyi planladığınız kıyafetleriniz her zaman teri cildinizden uzaklaştıran, hızla buharlaşmasına ve vücudunuzun serin kalmasına yardımcı olan, nefes alabilen kumaşlardan seçmelisiniz. Spor taytları da buna dahil! 

skechers sporcu sütyenleri

Sporcu Sütyenleri 

Kadınların %85’inin ve sporcuların %50’sinden fazlasının yanlış beden giydiğini bilmelisiniz. Doğru sütyen boyutu çok önemlidir çünkü spor sütyeninin atletik aktivite sırasında göğsünüzü desteklemek için doğru şekilde oturması gerekir. Yetersiz göğüs desteği spor sırasında göğüslerinizin aşırı hareket etmesine neden olabilir. Aşırı göğüs hareketi ağrıya neden olabilir ve bu da kadınların spor sırasında hareket etme şeklini değiştirerek atletik performansı olumsuz etkileyebilir. Yetersiz göğüs desteği aynı zamanda duruşunuzu ve üst gövde ve omuzlarınızın hareketini de etkileyebilir. Aşırı göğüs hareketinin ortaya çıkmasıyla ilişkili utanç, özellikle ergenlik çağındaki sporcularda duruşu ve hareketleri de değiştirebilir. Zihinsel olarak spora odaklanma yeteneğinin, spor sırasındaki göğüs ağrısından ve üzerinize tam oturmayan sütyenin verdiği rahatsızlıktan da olumsuz etkilendiği bulunmuştur. Sporcu sütyeni alırken kumaş seçimi kadar hafif, orta veya güçlü destekli olması da çok önemlidir. Sporcu sütyenleri modellerine bakarken yapacağınız spora uygun destek seviyesini seçmelisiniz. Doğru benden, doğru destek ve doğru kumaş kombinasyonundan seçtiğiniz sütyenin farkını giydiğiniz an hissedeceksiniz. 

Spor Çoraplar 

Spor yapmaya başlamadan önce her adımda konfor sağladığından emin olmak için günlerce doğru spor ayakkabı araştırması yaptığınızı inkar edemezsiniz. Doğru ayakkabıyı bulduktan sonra çoğumuz yine de eski bir pamuklu çorabı o pahalı ayakkabıyla birlikte giymeyi tercih eder. Spor çoraplar genellikle göz ardı ediliyor. Mütevazı koşu çorabı sizi kuru ve sıcak (veya serin) tutmada önemli bir rol oynar. Spor ayakkabı ile birlikte konforunuzda kritik öneme sahiptir.

skechers spor tişört

Spor Tişörtler

Daha zorlu, daha hızlı ve daha ileri gitmenize yardımcı olabilecek, performansınızı destekleyen spor tişörtler ile harikalar yaratacaksınız. Spor yaparken üzerinize yapışan ya da terden damlayan tişörtümüze değil, adımlarımıza, nefesimize, hızımıza ve kat ettiğimiz mesafeye odaklanmak isteriz. Bunun için kuru kalmanıza yardımcı olmak, sürtünmeyi önlemek ve terin atılmasına yardımcı olmak için doğru spor tişörtünü seçmelisiniz. 

 

skechers spor şortlar

Spor Şortlar

Spor yaparken vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayıp bunlara uyum sağlarken, aynı zamanda gerekli desteği ve uygun konforu sunan doğru antrenman şortunu seçmenin önemini deneyimlemelisiniz. Spor şortlar, klasik şortlardan farklı olarak size hareket özgürlüğü sunar. İyi bir sporu şortu; hareket kolaylığı ve esneklik, iyi bir antrenman ve kondisyon performansınızı en üst düzeye çıkarmak için kritik öneme sahip olabilir.

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Alışveriş Rehberi: İndirimleri Nasıl Değerlendirirsiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir