Okula Dönüş: Yeni Eğitim Yılına Hazırlanın

okula dönüş

Okullar, her yıl Eylül ayında açılır ve Haziran ayına kadar çocukların düzenli ve verimli bir şekilde eğitim görmesini sağlar. Bu kurumlarda özellikle çocukların mutlu, huzurlu ve öğrenmeye elverişli yapılarının korunması ve yıl boyu devam edebilmesi için birtakım ön hazırlıklara ihtiyaçları vardır. Bu ön hazırlıklar okul açılmadan önce ihtiyaçların belirlenmesi ile başlar ve ilk hafta okula giderek eksiklerin giderilmesi ile son bulur. Okula dönüş aylarında hem çocukları hem de anne babaları sevindiren bu tatlı telaş, çocuğun ihtiyaçlarının doğru bir şekilde temin edilmesiyle sorunsuz olarak gerçekleşir. Okul alışverişi için en uygun zamanı bilmek, yorucu ve stresli anlar yaşanmasının önüne geçer. Çocukların ihtiyaçlarının önceden temin edilmesi, onları hazırlıklı hissettirerek içlerini rahatlatır. 

Okul Alışverişi Ne Zaman Yapılır?

Okul alışverişi okullar hemen açılmadan önce, veliler ve çocukların heyecanla yaptığı bir alışveriş türüdür. Yeni eğitim yılına hazırlık yapan ebeveynler ve çocuklar, genellikle bu alışveriş serüvenine yazın sonundan itibaren başlarlar. Okula yeni başlayacak çocuklar için bu, atılan ilk adımdır. Her kademe için öğrencinin ihtiyacı farklılık gösterir. Anne babalar, okul alışverişi yaparken öncelikleri değişkenlik gösteren çocukların bireysel tercihlerini de göz önünde bulundurmalıdır. Çocukları yansıtmayan renklerden ve desenlerden kaçınılmalıdır. Konforlu ve modern tasarımlı çantalar, ayakkabılar, eşofmanlar ve spor taytları detaylı incelenmelidir. Okul alışverişleri ihtiyaçlar ve yaşlar  dikkate alınarak planlanmalıdır. Her yaş grubu için farklı ihtiyaçlar gündeme gelir. Fiyat karşılaştırması yapabilmek, herhangi bir ihtiyaç ürününü satın almadan önce doğru bir biçimde  değerlendirebilmek için araştırma yapılmalıdır. Okul alışverişi genellikle Eylül ayında yapılsa da acele etmeden tüm ihtiyaçlar tek tek incelenmeli ve her türlü ihtiyaç için kaliteli, çocuk için konfor sağlayacak ürünler tercih edilmelidir. Bu noktada çocuğun sağlığı da ön planda tutulmalıdır. 

İlkokul, Ortaokul ve Lise İhtiyaçları Nelerdir?

Okul alışverişi listesi defterler, kalemler, çantalar derken uzayıp giden bir liste haline gelir. Bu listenin en önemli maddesi, çocukların bütün gün içinde rahat etmesi amaçlanan okul ayakkabılarıdır. Okulda geçirilen vaktin uzunluğu da göz önüne alındığında sağlıklı ve kaliteli bir okul ayakkabısı tercih edilmesi gerekir. Skechers okula dönüş için en doğru tercih olacaktır. İhtiyaçlar belirlenirken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise çantalardır. Sağlıksız bir sırt çantası, bel, boyun ve omuz ağrıları, duruş bozuklukları, skolyoz, sinir sıkışmaları ve hasarları gibi birçok probleme neden olabilir. Sağlıksız okul çantaları; küçük yaşlardaki çocukların gelişmekte olan eklem ve kas yapılarında zorlanmalara neden olarak sırt eğriliklerine, duruş bozukluklarına ve ciddi omurga rahatsızlıklarına neden olur. Çocukların yaşlarına uygun, taşıyabilecekleri çanta modelleri için Skechers, okula dönüş kapsamında birbirinden renkli ve çeşitli tasarımları sizlerin tercihine sunar. Okul alışverişi söz konusu olduğu zaman çocukların, Beden Eğitimi ve benzeri aktivite derslerinde olan ihtiyaçları da göz önünde bulundurulur. Rahat bir spor ayakkabısı beden eğitimi dersleri ve diğer okul içi etkinliklere katılım için son derece önemlidir. Çocukların koşarken, oyun oynarken rahat hareket edebilmesi için Skechers, çocukların ayaklarını rahat ettirecek ergonomik tasarımlarını ebeveynlerle buluşturur. 

Okul Çantası Nasıl Olmalıdır?

Okul çantaları, en temel ihtiyaçlardan bir tanesidir. Çocuklar için vücuda uygun bir sırt çantası tercih edilmeli ve gelişme dönemindeki çocukların omurga sağlığı tehlikeye atılmamalıdır. Okul çantası seçilirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör, çocuğun yaşıdır. Bir diğer önemli nokta ise okulun önerdiği model ya da rengin olup olmadığıdır. Okul çantası almadan önce bu önemli noktayı araştırmalı, okul kuralları incelenmelidir. Çocuğun yaşına ve kas durumuna göre taşıma kapasitesi belirlenmelidir. Belirlendikten sonra doğru boyutlarda bir çanta bulunup bulunmadığına emin olunmalıdır. 

  • Çift askılı olan sırt çantası modelleri tercih edilmelidir ve tek taraflı sırt çantalarından uzak durulmalıdır.
  • Sırt ‌pedlerinin yumuşak ve kalın olması da önemlidir.
  • Yastıklı kayışları ve yumuşak sırtı olan okul çantaları tercih edilmelidir.
  • İnce kemerli çantalar ve omuzlarında yumuşak yapı barındırmayan modeller, omuz ve sırt bölgesinde yumuşak doku hasarına neden olabilir. Bu nedenle çantada omuz pedi olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Omuz askılarının uzunluğu da önemlidir. Askıların destekleyici tokaları olmalı ve çantanın ortası çocuğun beline denk gelene kadar ayarlanabilmelidir.
  • Ağırlığı eşit olarak dağıtmak için cepleri, yuvaları ve bölmeleri olan çantalar tercih edilmelidir.
  • Okul çantası materyallerinin kaliteli olması çocuğun sağlığı için önemlidir.
  • Çanta üretiminde kullanılan materyalleri mutlaka kontrol edilmelidir.

Okul çantalarını söz konusu olduğunda Skechers, bütün bu özellikleri taşıyan, konforlu tasarımlarıyla ebeveynlerin içini rahatlatır.

Okul Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Okul ayakkabısı seçilirken her şeyden önce çocukların gün boyu ayak sağlığını koruyabilecek, rahat ve esnek ayakkabılar olmalarına özen gösterilmelidir. Bu konuda tercih yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır; 

  • Okul ayakkabısı seçerken göz önünde bulundurulması gereken ilk ayrıntı çocuğun yaşıdır. Yaş, ayakkabı tercihinde belirleyici bir unsurdur.
  • Anaokulunda kullanılacak olan okul ayakkabısı daha yumuşak olmalıdır. Okul öncesi yaş grubu için esnek yapıda ayakkabılar tercih edilmelidir.
  • Ortaokul ve ilkokul öğrencileri için dayanıklı ve destekleyici yapıda okul ayakkabısı satın alınmalıdır.
  • Ayakkabının malzemesi oldukça önemlidir. Okul ayakkabıları hava alabilen ve nem transferini sağlayan yapıda olmalıdır.
  • Çocuğun ayak ölçüsü düzenli olarak kontrol edilmeli ve  doğru numara bulunmalıdır.
  • Ayakkabının iç kısmının dikişsiz olması gerekir. Ayrıca tabanının esnek ve kaymaz özellikte olması önemlidir.
  • Özellikle ortopedik destekli ve ayak sağlığına uygun olan modeller tercih edilmelidir.
  • Ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise okul ayakkabısının bakım ve temizliğidir. Bu konuda çocuklar uyarılmalıdır.
  • Lisede daha aktif bir döneme girildiği için ayakkabıların da bu aktif dönemi kaldırabiliyor olması gerekir. Ayağa tam oturan ve sağlam bir yapıya sahip ayakkabılar tercih edilmelidir. Hareket kabiliyetini sınırlandıran ayakkabılardan uzak durulmalıdır.
  • Okul ayakkabısı seçiminde, renk konusuna da özen gösterilmelidir. Örneğin; üniformaya uygun ayakkabı rengi seçilebilir. En yaygın renk seçeneği siyahtır. Siyah renkli ayakkabılar, kirlenmeye karşı dayanıklıdır. Daha kolay temizlenebilir olması da en çok tercih edilmesinin sebebi olarak gösterilebilir. 

Kampüse Dönüş Modası

Okula dönüş hazırlıkları yapılırken Skechers mağazalarında bulunan çeşitli ayakkabı, çanta ve sportif kıyafet modelleri aynı zamanda kampüse dönüş modasını da başlatır. Skechers, yalnızca çocuklar için değil kampüste amfiden amfiye koşturan gençler için de uygun ve güncel tasarımlarıyla öne çıkar. Gençlerin hem rahat hem de üniversitedeki popülerliklerini arttıracak spor ayakkabıları tercih etmesini destekler. Kampüste hem rahatlığından ödün vermek istemeyen hem de şık ve stil görünüme kavuşmak isteyen gençlerin ilk tercihi olan Skechers, birçok model ve çeşitli renk seçenekleriyle kombinleri bir adım öne çıkararak fark yaratır. Yeni tasarımların ve trendlerin aynı zamanda sağlıklı olması da gerekir. Bu nedenle takitlerden ve sağlıklı bir üretim süreci bulunmayan ayakkabı ve çantalardan uzak durulmalıdır. Skechers, bu konuda oldukça hassas davranarak bütün tasarımları hakkında detaylı bilgileri ürün kutuları ya da etiketlerinde belirterek tercihinizi kolaylaştırmasının yanı sıra güvenilirliği de artırmayı hedefler.

You May Also Like

Spor Gelin Ayakkabıları ile Stil ve Konforu Bir Araya Getirin

Düğünde Rahatlık: Skechers Spor Gelin Ayakkabılarıyla Tanışın

kapın spor tayt

Anneler Gününde Annenizi Şımartmanın En İyi Yolu

erkek deniz şort

Erkekler ve Kadınlar İçin 2024 Plaj Giyim Trendleri

ışıklı sandalet

Skechers’ın Işıltılı ve Eğlenceli Işıklı Sandaletleriyle Yaz Serüveni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir