Brick Antrenman Nedir? & Brick Antrenman Nasıl Yapılır?

Brick antrenmanı

Spor, yediden yetmişe, kadın erkek fark etmeden herkesin hayatının bir döneminde ilgilendiği olmazsa olmaz sosyal ve kişisel aktiviteler arasında yer alır. Bu aktiviteler çoğu zaman bir hobi olarak yapılsa da sporu profesyonel yaşantısına ekleyen sporcular da bulunur. Her nasıl olursa olsun sporla ilgilenmek kişiyi zinde tutar ve sosyal ilişkilerini de olumlu anlamda destekler. Sporcuların sağlıklı ve sağlam vücuda sahip olabilmelerinin yolu, düzenli yapılan egzersizlerden geçer. Düzen, sporcunun kimliğini ve kişiliğini belirler. Bu nedenle sporcular, kendi dallarına uygun egzersiz türlerini belirleyerek bu alanda her gün daha da fazla gelişmek adına düzenli olarak antrenman yaparlar. Brick antrenman da bu egzersizler arasında yer alır. Daha çok profesyonel sporcular tarafından tercih edilse de spora merak salmış ve Brick antrenmanı merak ederek deneyimlemek isteyen kişiler, bu antrenman hakkında daha fazla bilgi almak isterler. Bilgilendirmelerin ardından sıra, bu spor egzersizi için ihtiyaç duyulan kıyafetlere gelir. Kıyafet, en az egzersizlerin doğru olarak uygulanması kadar önemlidir. Sporla haşır neşir olan herkes, bunun önemini bilir ve Brick egzersizlerinde kullanabilecekleri kaliteli, aynı zamanda da konforlu kıyafet ve spor ayakkabı arayışına girerler. Skechers, bir sporcunun ihtiyacı olabilecek her alana ait, her kategoriden güncel tasarımlarını sunmasıyla adını duyurmuş ve ihtiyaçlara yönelik kıyafetleri ile sporcuların bir numaralı tercihi haline gelmeyi başarmıştır. 

Brick Antrenmanı Nedir?

Brick Antrenmanı, birbirinden farklı disiplinlere ait egzersizlerin birbiriyle bağlantısı kurularak yapıldığı, kondisyon gerektiren bir antrenman türü olarak bilinir. Hemen herkes tarafından uygulanabilen Brick antrenmanı, daha çok Triatlon sporcularının kullandığı bir çalışma disiplini olarak ortaya çıkar. Brick antrenmanı, özellikle bireysel spor dallarıyla ilgilenen sporcuların sıklıkla tercih ettiği bir antrenman türüdür. Brick, yıllık olarak ve düzenli bir aralıkla uygulanmaz. Daha çok bu antrenman, bir hazırlığın parçası olarak görülür. Herhangi bir müsabaka öncesinde performansı güçlendirmek ve direnci artırmak adına yapılır ve sonrasında bir sonraki müsabakaya dek yapılması tercih edilmez. Bunun en önemli nedeni, yapılan sıradan antrenman türlerine oranla çok daha yoğun bir tempo ve sıkı bir çalışma gerektirmesidir. Skechers, brick antrenmanı uygulayan sporcuların neye ihtiyacı olduğunu bilir. Yoğun tempoda antrenmanlar, sporcunun çok fazla terlemesine ve yorulmasına neden olur. Bu gibi durumlarda tercih ettikleri kıyafetlerin teri çeken, vücudu rahat hissettiren ve hareket alanını genişleten yapıda olmaları gerekir. Bu bilinçle sporculara özel tasarladığı sporcu ürünleri ile öne çıkan Skechers, en çok tercih edilen spor markası olarak göze çarpar.

Brick Antrenmanı Nasıl Yapılır?

Brick antrenmanı, birçok farklı egzersizle uygulanabilir. Bir araya getirilecek olan bu egzersizler, sporcunun alanına ve zayıf olduğu noktalara göre değişkenlik gösterse de temel birtakım egzersizler örnek verilebilir. En sık tercih edilen Brick antrenman türü, iyi bir bisiklet sürüşünün sonrasında gerçekleştirilen koşu setleridir. Sporcu, bunun süresine kendi kondisyonuna bağlı olarak kendisi karar verebilir. Bununla birlikte yüzme antrenmanları da Brick için olmazsa olmaz egzersizler arasında yer alır. Yüzme antrenmanlarının yoğunluğu ve sıklığı, havuzda ya da denizde yüzme tercihi mevsime ve sporcunun kişisel tercihine bağlıdır. Sıkı bir koşu antrenmanının ardından yapılan yüzme, Brick antrenman türünde büyük fayda sağlayacak olan tam setlerden bir diğerini oluşturur. Brick antrenmanı söz konusu olduğunda hiç şüphesiz en sık kullanılan dış giyim türünün spor ayakkabı olduğu görülür. Koşu ve ardından gelecek olan bisiklet sürme eylemlerinin ayakları rahatsız etmeden ve ekstra yorgunluk hissettirmeden gerçekleştirilmesi, sporcunun performansı için son derece önemlidir. Hem bisiklet sürerken hem de koşu yaparken kullanılabilecek bir ayakkabının tercih edilmesi, sporcuyu her anlamda rahatlatır. 

Brick Antrenmanı Egzersizleri Nelerdir?

Brick antrenmanında koşu, yüzme ve bisiklete binme egzersizleri tercih edilir. Bu antrenmanlar, belirli bir sıra ve düzen içerisinde gerçekleştirilir. Bu üç antrenman da kullanılacak ise önce yüzme, sonrasında bisiklet sürme yapılır ve antrenman ara vermeden yapılan koşuyla sonlandırılır. Sporcunun bu kadar yoğun tempoya ihtiyacı yoksa ya da bünyesi üç farklı disiplini aynı anda uygulamaya uygun değilse bu durumda ikili olarak da yapılabilir. Yüzme ve koşu, yüzme ve bisiklet sürme dışında yüzmenin tercih edilmeden koşu ve bisiklet sürme şeklinde gerçekleştirildiği Brick antrenmanlar da yapılabilir. Brick antrenmanların gerektirdiği en önemli ihtiyacın sağlam bir koşu ayakkabısı olduğu açıkça anlaşılır. Uzun süreli yapılan koşu antrenmanlarında ayak sağlığının gözetilmesi gerekir. Tercih edilen ayakkabıların hareket kısıtlamasının olmaması, esnek ve rahatlığı, terletme yapmaması gibi özelliklere sahip olması sporcuya avantaj sağlar. Skechers, sporcuların ihtiyacı olan ayakkabıların özelliklerini bilir ve bütün tasarımlarını buna uygun olarak yapar. 

Brick Antrenmanı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Brick antrenmanı için uygulanan egzersizler günlük hayatta da yapılabilecek basit egzersizler olarak görülür. Uygulama sırasında o nedenle herhangi bir önleme ihtiyaç duyulmadığı düşünülür. Brick antrenmanı düşünülenin aksine oldukça dikkatli yapılması gereken bir ağır antrenman türü olarak karşımıza çıkar. Bu antrenmanın uygulanırken dikkat edilmesi ve hassas davranılması gereken birtakım özellikleri bulunur. 

  • Brick antrenmanını daha önce deneyimlememiş veya uzun süredir yapmamış kişilerde, kasların yoğun olarak çalıştırılması sonucu hamlık ağrısı oluşabilir. Bu ağrının daha hafif gerçekleşmesi için antrenmana başlamadan önce hafif günlük egzersizler yapılması önerilir. Ağrılar, antrenmanlar düzenli olarak yapıldıkça azalacak ve bir süre sonra tamamen ortadan kaybolacaktır. 
  • Egzersizler peş peşe yapılacağı için kalp ritminin hızlı bir şekilde artması olağan bir durumdur. Kalp ritminin iki antrenman arasında ölçülmesi ve fazla artışlarda uzun süreli olmamak koşuluyla dinlenilmesi önerilir. Bu dinlenmenin birdenbire durmak ve tamamen hareketsiz kalmak şeklinde yapılmaması gerekir. Bunun yerine hafif tempoda yürüme, el ve kolları sallayarak hareket ettirme gibi eylemler yapılabilir. Kalp ritmi yavaşladığında bir sonraki antrenmana geçilebilir. 
  • Brick antrenmanı profesyonel sporcuların daha çok tercih ettiği bir çalışma disiplini olsa da günlük olarak bu antrenmanları hayatına entegre etmek isteyen spor severler de olabilir. Bu durumda kişilerin, profesyonellere oranla daha az sıklıkla ve daha az süreyle bunları yapması yeterli olacaktır. Bu noktada, Brick antrenmanı denemeden önce herhangi bir olumsuzluk riskine karşı kişilerin doktor kontrolüne girmesi ve bu egzersiz biçiminin bir soruna yol açıp açmayacağının öğrenilmesi gerekir. 
  • Brick antrenmanı sırasında dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi de uygun kıyafet seçimidir. Günlük kıyafetlerle yapılan egzersiz uygulamalarında birtakım problemler yaşanabilir. Dar ve sert yapılı kıyafetler bir süre sonra sporcuyu rahatsız ederek sağlıklı bir antrenman süreci yaşamalarını engeller. Ayakkabı seçiminin koşu ayakkabısı olarak yapılması süreci olumlu etkiler. Açık havada yapılacak olan antrenmanlarda da terleme ve olası hastalık risklerine karşı tercih edilecek spor tişört çeşitlerinin kumaş seçimlerinin de dikkatli yapılması gerekir.  

Skechers, daha çok sporla profesyonel olarak ilgilenen kişilerin ihtiyacı olan bütün profesyonel sporcu kıyafetlerini kaliteli ve sporda kullanıma uygun olarak tasarlayıp üretir. Brick antrenmanları için tercih edilebilecek uygun kumaş ve yapıdaki dış giyim ve spor malzemeleri üreterek sporcuların antrenman ve müsabaka süreçlerinin sağlıklı bir şekilde geçirilmesini sağlar.

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir