Bel inceltme Hareketleri

Bel inceltme Hareketleri

İyi görünen insanları diğerlerinden ayıran temel özelliklerden biri ince bir bele sahip olmalarıdır. İnce bir bel estetik açıdan göze daha hoş gelir. İnce olmak ve fit görünmek için çok çalışırız. Bel çevresinde biriken yağlardan tamamen kurtulamayız. Bu yağlardan kurtulmak istiyorsak bel bölgesini hedef alan bazı egzersizler vardır. Bel inceltmek için en hızlı hareketleri evde, hiçbir aparat kullanmadan uygulayabilirsiniz. Bel bölgesini inceltmeye yönelik bu egzersizleri; 1 ay boyunca her gün 5 dakika yaparak beldeki incelmeyi fark edebilirsiniz. Bu hareketleri sağlıklı beslenme ve koşu, ip atlama gibi kardiyo egzersizleri ile desteklerseniz büyük ve olumlu sonuçlar almanız mümkün.

Bel İnceltme Egzersizleri Nelerdir?

Bel çevresindeki yağlanma çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Aileden gelebilir ya da yaşam tarzı tercihlerinizin bir sonucu olabilir. Ancak beldeki yağlanma metabolik sendrom, diyabet veya dolaşım sistemi hastalıklarının bir işareti de olabilir. Bu nedenle düzenli egzersiz yapmaya başlamadan önce beslenme uzmanlarından ve doktorlardan tavsiye almanız ve kendinizi muayene ettirmeniz tavsiye edilir. Sonrasında, sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacak çeşitli egzersizleri evde herhangi bir risk almadan yapabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise egzersize başlamadan önce ısınma ve esneme hareketleridir. Vücudu egzersize hazırlamak önemlidir. Ağır hareketler yapmadan önce kasların uyarılması gerekir. Isınmadan sonra asıl egzersiz programınıza başlayarak sakatlanmaları da önleyebilirsiniz. Antrenmandan sonra soğuma egzersizleri yapılması da tavsiye edilir.

Ek spor ekipmanlarına ihtiyaç duymadan evde antrenman yapabilirsiniz. Ancak antrenman için uygun bir zemin ve vücudu çok fazla sıkmayan kıyafetler seçmeniz tavsiye edilir. Etkili bir antrenman için spor matı ya da pilates matı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde sakatlanmaları da önleyebilirsiniz. Evde yapabileceğiniz bel inceltme egzersizleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Plank dumbbell row
  • Dumbbell high pull
  • Dumbbell side bend
  • Bicycle crunch
  • Emekleme
  • Alternating Knee to Chest
  • Mountain Climber
  • Testere
  • Mekik
  • Plank

Bel Bölgesini İnceltmek Zor mudur?

Kadınlarda yağın en çok biriktiği yerler bel ve karındır. Düşük kilo kategorisinde olan bazı kişilerde bile bel çevresinde yağ bulunabilir. Bu durum kişiden kişiye değişmekle birlikte fazla yağların biriktiği bölge genellikle beldir. Ayrıca diğer bölgelere kıyasla belden yağ eritmek oldukça zordur. Bel bölgesinde yağ bulunmasının birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında hormonal faktörler, yavaş sindirim ve bazı sindirim problemleri, fiziksel aktivite eksikliği, düzensiz ve yanlış beslenme, alkol ve yan ürünleri, yoğun stres ve stresli durumlar sayılabilir.

Bel Bölgesi Nasıl İncelir?

Düzgün bir karın ve ince bir bele sahip olmak için yapılması gereken birkaç şey bulunur.

Kalori kontrollü diyet: Kalori kontrollü, kilo kaybına uygun, düzenli bir diyet belin incelmesi için en uygun yollardan birisidir. Diyet listesi yapacak kişilerin, yağ yakıcı gıdaları daha çok tercih etmesi gereklidir. 

Kardiyo egzersizleri: Zayıflamayı isteyen kişiler kardiyo egzersizleri de tercih edebilirler. İhtiyaçlara ve durumlara göre en ideal seçimleri yaparak bütün fitness düzeylerine uygun egzersizlerin seçilmesi gereklidir.

Kuvvet antrenmanı: Vücutta ne kadar kas varsa aynı doğrultuda kalori yakımı olur. Vücut dinlense dahi yakım devam eder. 

Esneme hareketi: Bel etrafındaki kasların esnemesi için, uzanma hareketlerinin yapılması gerekir. Esnetilen kasların yağ yakımı daha çok artmaktadır. 

Belinizi inceltmek istiyorsanız, dengeli bir kardiyo ve kuvvet antrenmanı programını yağ azaltıcı bir diyet ve esneme egzersizleriyle birleştirerek vücudunuzun görünümünde ve hissinde muhtemelen bir iyileşme göreceksiniz.

En Etkili Bel İnceltme Hareketleri Nelerdir?

  • Side Bend Hareketi

Bir elinizde ağırlık tutabilir veya boş ellerinizle hareketi gerçekleştirebilirsiniz. Boş elinizi belinize yerleştirin ve ağırlığın üzerine uzanarak belinizi esnetin. Esneme hareketinin ardından sonra başlangıç pozisyonuna tekrar dönün, nefes alın ve aynı yönde bir kere daha uzanın. Tekrar sayısının ardından diğer ele geçin ve aynı hareketi diğer tarafınız içinde yapın. Bu hareketi 10, 12 ve 15’li tekrarlarla yapmalısınız.

  • Side Crunch With Leg Lift Hareketi

Yere yan yatın ve ayaklarınızı paralel uzatın. Kolunuzu yerden kalkmayacak şekilde omuz hizasına, zeminin hemen üstüne kadar uzatın. Diğer elinizin parmaklarıyla başınızın yanlarına dokunun ve aynı anda bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın. Bu zor geliyorsa, hareketi bacaklar yerdeyken ve yalnızca vücudu kaldırarak da yapmanız mümkündür. 

  • Heel Touch Hareketi

Sırtınızı yere yaslayın ve bel boşluğunu kapatmak için karnınızı sıkın; kapanmazsa, boşluğu kapatmak için bir havlu yerleştirin. Bacaklarınızı dizlerinizden bükün ve omuz genişliğinde açın. Hafifçe yukarı doğru kaldırırken dönüşümlü olarak topuklarınıza dokunmaya veya ulaşmaya çalışın. 

  • Saw Hareketi

Yere oturun, bacaklarınızı kalça genişliğinden biraz daha fazla açın ve öne doğru uzatın. Sağ elinizle sol ayak parmaklarınıza dokunmaya veya germeye çalışın. Uzanırken nefes verin ve ayağa kalkarken nefes alın. Ardından dik oturma pozisyonuna dönün, öne doğru eğilin ve diğer tarafta tekrarlayın.

  • Side Plank Hareketi

Yere sol tarafınızın üzerine uzanın. Ayaklarınızı üst üste koyun ve sağ elinizi belinize veya başınızın arkasına yerleştirin. Dirseğinizden güç alarak vücudunuzu kaldırmaya çalışın ve mümkün olduğunca uzun süre bu pozisyonda kalın veya kaldırdıktan sonra vücudunuzu aşağı yukarı hareket ettirin. Diğer tarafa dönün ve hareketi tekrarlayın.

  • Russian Twist Hareketi

Yere oturun ve dizlerinizi kendinize çekin. Kollarınızı göğüs hizasının bir miktar üzerine doğru uzatın. Kollarınızı düz tutun ve sol bacağınızı kaldırın, karın kaslarınızı kasın ve gövdenizi sola çevirin. Kollarınızı indirin ve yere yakın tutun. Başlangıç pozisyonuna tekrar dönün ve egzersizi diğer tarafınız içinde tekrarlayın. Bu hareketi ayaklarınızı yerden kaldırmadan ve fotoğrafta gösterildiği gibi ellerinizde dambıl veya kettlebell ile yapabilirsiniz.

  • Criss Cross Crunch Hareketi

Dizleriniz bükülü olarak sırt üstü uzanın ve önce sol dirseğinizi yukarı doğru uzatın, sağ dizinizi içeri çekin ve elinizi dizinize doğru uzatın. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve egzersizi ters yönde tekrarlayın.

Evde Yapılacak Bel İnceltme Hareketleri

Bu bağlamda beli inceltmek için zayıflama kemerleri ya da çeşitli aksesuarlar bulunmaktadır. Ancak istenilen sonuca ulaşabilmek için bel inceltme hareketlerinin düzenli olarak ve doğru hedefler göz önünde bulundurularak yapılması gerekir. Yağ yakmak, sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo vermek ve kas inşa etmek için, metabolizmanızı aktif tutmak için uygun bir diyet uyguladığınızdan ve düzenli olarak egzersiz yaptığınızdan emin olmanız önemlidir. Bu kurallara uyarsanız, belirli bir süre içinde bel bölgenizde belirgin bir incelme fark edebilirsiniz. Yaklaşık 5 ila 10 dakika süren bel sıkılaştırma hareketleri yaparak istediğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz. Evde makine olmadan da yapabileceğiniz bu hareketleri düzenli olarak yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu hareketleri sıkı bir programa göre gün aşırı yaptığınız takdirde bir ay içerisinde istediğiniz ince bele kavuşabilirsiniz. Bu sayede beli daraltan korselere, çeşitli cihazlara ve dar pantolonlara başvurmak zorunda kalmadan vücut şeklinize kavuşabilirsiniz.

Bazı Goodyear ayakkabılar egzersiz ayakkabısı olarak üretilmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir konu olarak büyük numara ayakkabı almamanız gerekir. Büyük numara ayakkabılar egzersiz yaparken ayağınızdan çıkma gibi problemler yaşatır ve egzersiziniz yarım kalır. Diğer dikkat edilecek bir konu ise yazlık ayakkabı modelleri ile egzersiz yapmamasıdır. Böyle bir durumda ayağınız hasar alma gibi problemler yaşamanız mümkündür. Birçok kadın atlet bu noktalara da dikkat eder ve kendileri için en uygun ayakkabıyı seçerler. 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir