Barfiks Hangi Kasları Çalıştırır?

Barfiks Hangi Kasları Çalıştırır?

Barfiks; sırt, pazı ve omuzlar dahil olmak üzere birçok kası aynı anda çalıştıran mükemmel bir üst vücut egzersizidir. Erkeklerin sıklıkla tercih ettiği bir egzersiz çeşidi olan barfiks için siz de erkek eşofman takımı çeşitleri içinden favoriniz olanı seçtiyseniz sıra çalışmaların devamı için ayakkabı seçimine gelmiş demektir. Yazlık ayakkabı modelleri arasından konforunuz ve sağlığınız için özellikle ortopedik ayakkabı modelleri ve su geçirmez ayakkabılar her zaman kaliteli bir tercih olacak. Eşofman ve ayakkabı seçimini tamamladıktan sonra aklınızdaki sorunun cevabını arayabilirsiniz: Barfiks nasıl çekilir? 

Barfiks Nasıl Çekilir?

Birçok insan doğru şekilde bir barfiks çekmek için mücadele eder. Doğru şekilde barfiks çekiyor olmak sakatlanmaların önüne geçer. Doğru eşofman takımı ve ayakkabıyı bularak egzersize başlayabilirsiniz. Erkek eşofman takımı çeşitleri içinden favoriniz olan takımınızla kombinleyebileceğiniz kullanım konforu sağlayan sağlıklı bir seçenek olarak ortopedik ayakkabı modellerine göz atabilir, özellikle kış ve orman egzersiz çalışmalarınız için su geçirmez ayakkabılar tercih edebilir, yaz egzersiz çalışmalarınız için ise yazlık ayakkabı modelleri arasından seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Sonrasında yapılacak ilk iş sabit bir barfiks barı bulmaktır. Bu egzersizi gerçekleştirmek için sadece barfiks çekme amaçlı bir bar, bir ağaç dalı, bir oyun alanı barı veya ağırlığınızı taşıyabilecek herhangi bir sabit yüzey kullanabilirsiniz. Yerden en az bir buçuk metre yükseklikte bir bar işinizi görecektir.Kendinizi serbestçe yukarı çekmek için yeterli alana sahip olmanız ve bunun için de kullanacağınız çubuğun yükseltilmesi gerekir.

Uygun bir bar bulduğunuzda, bir sonraki adım onu iki elinizle iyi bir şekilde tutmaktır. Bir şeyi tutmanın birçok farklı yolu vardır; üstten kavrama (elleriniz sizden uzağa bakacak şekilde) veya alttan kavrama (avuç içleriniz size bakacak şekilde). Üstten tutuş biraz daha zorken alttan tutuş biraz daha basit olarak bilinir.

Çıtayı kavradığınızda, bir sonraki aşama ondan sarkmaktır. Çubuğa sıçrayın veya gerekirse oraya ulaşmak için bir adım atın ve ardından tercih ettiğiniz kavramayı kullanarak çubuğu kavrayın. Her iki ayağınız da yerden yukarıda olmalı ve kollarınız önünüzde tamamen uzatılmış olmalıdır.

Yapmanız gereken bir sonraki şey, kendinizi bara doğru kaldırmaktır. Bu görevi başarıyla tamamlayabilmeniz için üst vücut kaslarınızın, özellikle sırtınızın ve pazularınızın devreye girmesi gerekecektir. Omuzlarınızı aşağı ve kulaklarınızdan uzağa doğru çekin ve dirseklerinizi vücudunuza doğru içeri ve geriye doğru getirmeye konsantre olun. Kendinizi başarıyla yukarı çektiğinizde çeneniz barın üzerinde olmalıdır.

Kendinizi başarılı bir şekilde yukarı çektiğinizde, sonraki aşama kendinizi tekrar başlangıç pozisyonuna indirmektir. Sallanmayı önlemek için inişinizi kontrol altında tutmanız ve merkez bölgenizdeki kasları çalıştırmanız gerekir. Her iki ayağınız yerden kesilene ve her iki kolunuz da tamamen uzayana kadar kendinizi tamamen aşağı indirin. Her sette en az 5-10 tekrar elde etmek amacıyla egzersizi bir dizi tekrar için yapın. Barfikse daha fazla ağırlık ekleyebilir veya gücünüz arttıkça yaptığınız tekrar sayısını artırabilirsiniz. 

Barfiks Hangi Kasları Çalıştırır?

Barfiks, gücünüzü ve kas kütlenizi geliştirmenize yardımcı olabilecek harika bir üst vücut egzersizidir. Sadece kendi vücut ağırlığınızı kullanan ve sırtınız, omuzlarınız, kollarınız ve göbek bölgesi dahil olmak üzere çok çeşitli kasları hedef alan bir egzersizdir.

Latissimus Dorsi (Latis): Latissimus dorsi sırtınızdaki en büyük kaslardır ve daha çok lats olarak adlandırılır. Kollarınızı aşağı ve vücudunuza doğru getirmekten sorumludurlar ve omuzlarınızdan sırtınızın alt kısmına kadar uzanırlar. Barfiks, bu kasları güçlendirmek için kullanılabilecek mükemmel bir egzersizdir.

Barfiks, üst kolların önünde bulunan kaslar olan pazı gelişimine olanak sağlar.Pazılar, dirseklerinizi bükmenize ve direnç sağlayarak vücudunuzu bara doğru çekmenize yardımcı olurlar. Düzenli olarak barfiks çekerek, pazularınızı güçlendirebilir ve kollarınızın genel olarak daha sıkı ve çekici görünmesini sağlayabilirsiniz.

Barfiks çekerken barı tutmaktan sorumlu olan ön kollarınız önemli bir rol oynar. Çubuğu tuttuğunuz için egzersizi tamamlarken ön kollarınız kasılacaktır. Bu, vücudunuzun bu bölümünde güç ve boyut geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Barfiks çekmek, deltoidler olarak da bilinen omuzlarınız için harika bir egzersizdir. Kendinizi bara doğru çekerken omuzlarınız sıkılaşacak ve vücut ağırlığınızın kaldırılmasına katkıda bulunacaktır. Net bir şekilde tanımlanmış güçlü omuzlar geliştirmenize yardımcı olacağından üst vücudunuz bunun bir sonucu olarak daha dengeli görünecektir. Barfiks ayrıca karın ve çekirdek kaslarınızı da çalıştırır. Vücut ağırlığınızı yükselttiğinizde, vücudunuzu stabilize etmeye ve sallanma veya sallanmanın oluşmasını engellemeye yardımcı olurlar.

Barfiks çekerken, her zaman mükemmel bir forma sahip olmak kesinlikle gereklidir. Bu, düz bir vücut pozisyonunu korumanızı ve kendinizi yukarı itmek için sallanmaktan veya momentumu kullanmaktan kaçınmanızı gerektirir. Barfiks, sırtınız, pazularınız, kollarınız, omuzlarınız ve merkez bölgeniz dahil olmak üzere üst vücudunuzdaki çok çeşitli kasları hedef alan harika bir egzersizdir. Egzersizi uygun şekilde uygular ve zamanla devam ettirirseniz, üst vücudunuzda güç ve kas geliştirebilecek, ayrıca daha tonlu ve belirgin bir görünüm elde edebileceksiniz. 

Barfiks Ne İşe Yarar?

Çekme, özellikle sırtınızı, pazılarınızı ve omuzlarınızı güçlendirmeye odaklanan bir üst vücut egzersizidir. Sadece kendi vücut ağırlığınız kullanılarak gerçekleştirilir. Barfiks, ellerinizle bir bara asılmanızı ve bardan sarkarken vücut ağırlığınızı bara doğru çekmenizi gerektirir. Bu aktivite ile çalıştırılan kaslar, bu hareketin bir sonucu olarak daha sağlam ve sıkı hale gelir.

Barfiks, özellikle sırt, pazı ve omuz kaslarınız olmak üzere üst vücudunuzdaki gücü artırmak için mükemmel bir tekniktir. Ayrıca üst vücut gücünü geliştirmek için mükemmel bir yaklaşımdır. Vücut ağırlığınızı çubuğa doğru kaldırırken, bu kasları daha fazla çalışmaya zorlarsınız ve bu da zamanla genel gücünüzü artırmaya katkıda bulunur.

Barfiks çekme, pek çok farklı kas grubunu çalıştıran zorlu bir egzersizdir.Bu nedenle bunları düzenli olarak yapmak, genel kondisyon seviyenizi artırmanıza yardımcı olabilir. Barfiksleri antrenman programınızın düzenli bir parçası haline getirerek dayanıklılığınızı, dayanıklılığınızı ve gücünüzü artırabilirsiniz.

Barfiks Faydaları

Barfiks, üst vücut kuvveti ve kas tanımının yanı sıra duruşu artırmak, kavrama gücünü geliştirmek ve genel zindeliği teşvik etmek için mükemmel bir egzersizdir. Barfiks, kaslarınızı test etmenin harika bir yoludur; bu, antrenman programınıza dahil ettiğiniz takdirde daha güçlü, daha formda ve genel olarak daha sağlıklı bir vücut oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Kavramanızı güçlendirmek, spor yapmak ve ağır şeyler taşımak gibi çeşitli aktiviteler için önemlidir ve antrenmanının odak noktası olmalıdır. Barfiks çekmek, kavrama gücünüze meydan okur çünkü sizi barı sağlam bir şekilde kavramaya zorlar. Düzenli olarak barfiks egzersizi yaparak daha güçlü tutuşlar elde edebilirsiniz.

Barfiks, sırt kaslarını güçlendirmenin ve duruşunuzu iyileştirmenin harika bir yoludur. Sağlıklı bir duruş için güçlü sırt kasları gereklidir ve barfiks, bu kasların gücünü artırmaya yardımcı olabilir. Duruşunuzu geliştirmeye çalışırsanız, daha az rahatsızlık ve sırt ağrınız olduğunu görebilirsiniz.

Barfiks Çeşitleri Nelerdir?

Farklı kasları hedeflemek ve antrenmana çeşitlilik katmak için antrenman rutininize dahil edebileceğiniz çeşitli barfiks varyasyonları vardır. İşte en yaygın barfiks hareketleri türlerinden bazıları:

Standart barfiks, en yaygın ve temel barfiks türüdür. Elleriniz omuz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde bir barı kavramayı ve çeneniz barın üzerine gelene kadar vücudunuzu bara doğru çekmeyi içerir. Bu egzersiz öncelikle sırtınızdaki, pazı ve omuzlarınızdaki kasları hedefler.

Close-grip barfiks, ellerinizi birbirine yakın ve genellikle avuç içleriniz size bakacak şekilde barı tutmayı içerir. Bu varyasyon, pazı ve ön kollara daha fazla önem verir.

Geniş tutuşlu barfiks, ellerinizi omuz genişliğinden daha geniş olacak şekilde barı tutmayı içerir. Bu varyasyon; sırt kaslarına, özellikle de kanatlara daha fazla önem verir.

Çene yukarı; standart barfikse benzer ancak barı avuç içleriniz size bakacak şekilde tutmak yerine, avuç içleriniz size bakacak şekilde barı kavrarsınız. Bu varyasyon öncelikle pazı ve sırtın üst kısmındaki kasları hedefler.

Komando barfiksi, iki paralel çubuğu kavramayı ve kendinizi aralarında yukarı çekmeyi içerir. Bu varyasyon; pazu, ön kol ve sırtın üst kısmındaki kasları hedefler.

L-sit barfiks, kendinizi bara doğru çekerken bacaklarınızı önünüze doğru kaldırmayı amaçlayan gelişmiş bir varyasyondur. Bu varyasyon; merkezdeki kasları, özellikle karın ve kalça fleksörlerinin yanı sıra sırt ve pazıları hedefler.

You May Also Like

skechers spor ayakkabı

Ofiste Yapılabilecek Egzersizler

skechers erkek tişört

Yaz Sporları Nelerdir? En Popüler Yaz Sporları Nedir?

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir