Sporcu Ayakkabısı

(307 Ürün)
Filtreler
Filtreleri Kapat
Filtreleri Düzenle
Beden
Cinsiyet
Renk
Ürün Çeşidi
Ürün Detayı
Ürün Teknolojisi
Özel Günler
Koleksiyon
Fiyata Göre
Beden
(1)
(7)
(7)
(8)
(8)
(8)
(10)
(7)
(22)
(1)
(101)
(100)
(93)
(85)
(90)
(98)
(104)
(17)
(234)
(130)
(50)
(123)
(155)
(144)
(94)
(138)
(2)
(123)
(8)
(4)
(5)
(9)
(10)
(4)
Cinsiyet
(5)
(5)
(180)
(117)
Renk
(28)
(28)
(1)
(59)
(12)
(12)
(5)
(17)
(1)
(9)
(8)
(5)
(2)
(115)
(3)
(2)
Ürün Çeşidi
(117)
(82)
(28)
(80)
Ürün Detayı
(10)
(1)
(81)
(23)
(4)
(252)
(113)
(80)
(23)
(15)
(20)
(11)
(61)
(20)
(30)
(93)
(40)
Ürün Teknolojisi
(108)
(4)
(92)
(54)
(6)
(4)
(19)
(26)
(36)
(5)
(80)
(23)
Özel Günler
(20)
(4)
(61)
(1)
(3)
(16)
(74)
(2)
(10)
(18)
(4)
(8)
(23)
(5)
(8)
(8)
(14)
Koleksiyon
(1)
(2)
(2)
(2)
(3)
(3)
(1)
(7)
(3)
(2)
(2)
(11)
(1)
(3)
(1)
(1)
(2)
(22)
(16)
(2)
(6)
(2)
(1)
(4)
(3)
(4)
(1)
(2)
(11)
(5)
(13)
(14)
(1)
(2)
(5)
(24)
(1)
(1)
(2)
(5)
(6)
(2)
(17)
(35)
(12)
(3)
(5)
(2)
(2)
(2)
(3)
(7)
(5)
(7)
(3)
(2)
Fiyata Göre
Beden Seçiniz
Cinsiyet Seçiniz
UYGULA
Tüm Filtreleri Göster
Daha Fazla Göster

Spor için tasarlanan ve sportif faaliyetler konforlu hissettirmeyi amaçlayan ayakkabılar sporcu ayakkabısı olarak nitelendiriliyor. Sportif ürünlerde kaliteyi kural edinen markalar, performans odaklı olan modellerini sporcu ayakkabıları veya profesyonel sporcu ayakkabıları olarak lanse ediyor. Kullanıcılar, hem profesyonel sportif faaliyetlerde kendilerine gereken desteği verecek hem de amatör sporlarda bile profesyonel gibi hissettirecek ayakkabılarda aradıkları özenli desteği buluyor. 

Birbirinden havalı, konforlu sporcu ayakkabısı çeşitlerinin, sıradan sportif modellerden belli farkları bulunuyor. Öncelikle profesyonel spor etkinliklerinde kullanılabilecek yetilerde, dayanıklılık, kalite ve performans desteğinde bulunmaları şart görülüyor. Bu bağlamda, tasarımlar, özel Ar-Ge çalışmaları sonucu, çeşitli dayanıklılık ve performans testlerinden geçerek kullanıcılara sunuluyor. Bunun sonucunda sporcu ayakkabıları, hayatı spor olanların tercihi oluyor. Hem profesyonellerin emeklerinin teknolojilerle desteklenmesi hem de amatörlerin onları şevklendirecek sonuçlar almalarına yardımcı olması için tasarlanan modeller için Skechers, ilk adres adresi oluyor. 

Performans odaklı sporcu ayakkabılarının donanımının, yapılacak spor hangisiyse ona özel olması önem arz ediyor. Mesela, zemin yapısı, yapılacak sporun gerekleri, sporcunun güvenli adımlar için beklentileri, ayakkabının tasarım özelliklerini belirliyor. Diğer yandan, sporda hareketlerin verimi, enerji dönüşü, sporcunun konforu, ayakkabıların özelliklerinden direkt etkileniyor. Güvenli, verimli, konforlu spor için profesyoneller, kendilerine özel tasarlanan sporcu ayakkabılarını tercih ediyor. 

Bunun yanında, gerçekten sporla ilgili olanlar, en iyi sporcu ayakkabısının her sporcu için farklı olduğunu da biliyor. Teknik özellikler, kaliteli materyaller, özenli işçilik ve teknolojik desteklerin yanı sıra sporcuların kendilerini iyi hissettiği tasarımlar, onlar için en iyiyi ifade ediyor. Sporcu ayakkabılarının sporcular için bir aksesuar gibi değil onları tamamlayan bir parça gibi görüldüğü biliniyor. Zaten bu nedenle ünlü sporcular, sporcu ayakkabıları ile ikonikleşiyor veya bazı isimler senelerce aynı serilerle müsabakalarda boy gösteriyor. En iyi sporcu ayakkabısı, sporcunun en iyi performansı sergilemesine destek olabilecek donanıma sahip olan ayakkabı demek yetmiyor. En iyi modellerin aynı zamanda sporcu giydiğinde, iyi hissettirme misyonu da bulunuyor. Ayakkabıların trend özellikler taşıması, sporcunun zevkini yansıtması, onu yarı yolda bırakmayacak dayanıklılıkta tasarlanması gerekiyor. 

Sporcu Ayakkabısı Modelleri

Sporcuların kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri, performanslarını sergilerken konforlu hissedebilmeleri için tasarlanan modeller, birçok çeşit bulunduruyor. Öncelikle, ayakkabılar yapılacak spora göre çeşitleniyor. Profesyonel sporcuların giyebileceği kadar kaliteli ve teknolojik olan Skechers sporcu ayakkabılarının arasında koşu ayakkabısı modellerini, yürüyüş ürünlerini, ourdoor tasarımlarını bulabilirsin. Müsabakalarda giyilebilecek özelliklerle donatılan çeşitler, etkinliğin doğasına uygun taban, saya özellikleriyle tamamlanıyor. Ayrıca kullanıcının güvenliğine odaklanan eklentiler de tasarımlarda kendine yer buluyor.

Örneğin, koşarken giyilecek bir sporcu ayakkabısında, yerden yansıyacak şok etkisini azaltacak orta taban destekleri yer alıyor. Ayrıca, ayağın tam şeklini alarak mükemmel yastıklama yapacak Memory Foam iç tabanlar ayakkabılarda dikkat çekiyor. Buna ek olarak, yer tutuşunu sağlayarak güvenle adım atmaya yardımcı olacak alt tabanlar kullanıcıları karşılıyor. Elbette, koşmanın gerektirdiği hızı sağlayacak enerji dönüşü, yine taban özellikleriyle kullanıcılara sağlanıyor. Eğer gece koşu yapılacaksa, sayalarda reflektör yani yansıtıcı parçalar bulunan alternatifler tercih ediliyor. Sporcuların konforlu ve güvenli hissetmesi için spora özel yetiler kazanan ayakkabılar sayesinde, adımların performansı çok daha iyi oluyor.  

Sporcular için tasarlanan yürüyüş ayakkabılarını incelerken, onlarda da özgün özellikler olduğunu fark edebilirsin. Mesela, yürüyüş odaklı profesyonel sporcu ayakkabılarının ön kısımları diğer tasarımlardan biraz daha geniş oluyor. Bu özellik Skechers sporcu ayakkabılarında “relaxed fit” adıyla isimlendiriliyor. Skechers’ın yürürken açılan tarak kemiğinin kullanıcıları rahatsız etmemesi için kalıplarında kullandığı bu özellik, profesyonel desteğin tam karşılığı oluyor. Dolayısıyla, alanında uzman kullanıcılar için tasarlanan modellerle sen de uzun parkurlarda aradığın desteğe sahip olabilirsin. Profesyonel veya amatör ol, aradığın  profesyonel desteğe kolaylıkla erişebilirsin. 

Sporcu Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

Her ayakkabı seçiminde kullanıcıların kendini rahat hissetmesi önem taşıyor. Ancak söz konusu sporcu ayakkabıları olduğunda, kullanıcıların seçim sırasında çok daha titiz olması gerekiyor. 

  • Ayakkabıları muhakkak deneyerek almalısın. Eğer kalıbını, özelliklerini ve numarasını bildiğin bir markaysa ürünleri denemeden de sipariş verebilirsin. 
  • Sporcu ayakkabılarının tüm özelliklerine dikkat etmelisin. Sayada kullanılan malzemeden ayakkabının ağırlığına, taban teknolojisinden iç taban ve astar bilgisine kadar ayakkabıya dair her detaya hakim olmalısın. Bu konuda Skechers’ın ürün detay sayfalarından bilgi alabilirsin. Serilerde yer alan her model, tüm bilgileriyle açıklanıyor ve kullanıcılar ürünlerin bakım önerilerinden teknolojilerine kadar her konuda bilgilendiriliyor. 
  • Eğer profesyonel bir yardımcı arıyorsan ayakkabılarının hangi spor için tasarlandığına bakmalısın. 
  • Ayak tabanına uyumluluğundan emin olmalısın, eğer ortopedik destek arzu ediyorsan ortopedik ayakkabı giymelisin.
  • Seçim kriterlerinde teknoloji çok daha önemli görünse de, ayakkabı dizaynının estetik anlayışına da hitap etmesine özen göstermelisin. Ancak konforlu ve üzerinde senin bir parçan gibi hissedeceğin, üzerinde taşımaktan gurur duyacağın bir marka ve tasarımla mükemmeli gerçekleştirebilirsin. Bu nedenle seçim sırasında teknoloji kadar ayakkabıların tasarım özelliklerine de dikkat etmelisin. Örneğin, ayakkabıları en sevdiğin renk ve desenlerde seçmeli, giydiğinde önce kendin “en iyiyi yapabilecek kadar iyi” hissetmelisin. 
  • Sportif faaliyet sırasında giydiği çoraplardan birini giyerek ayakkabı denemelisin. Böylelikle ayakkabının tam ayağına göre olduğundan emin olabilirsin. 
  • Uzun yolculuklar sonrasında veya hareketsiz günlerde ayakkabı seçmemelisin. Bu zamanlarda ayaklarının olduğundan çok daha şiş hissettirmesi, bir miktar ödem tutması oldukça normal. Bu da seçim sırasında yanılmana sebep olabiliyor. Doğru seçim için günlük sportif rutinini tekrarladığın bir gün içinde ayakkabılarını denemelisin. 

Sporcu Ayakkabısı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ayakkabılarının faaliyet gösterdiğin alana, onları kullanacağın zemine, uygun olmasına özen göstermelisin. Sporcu ayakkabılarını giydiğinde ayakkabıların ön kısmına parmak uçların değmemeli, ayakkabının tam ayak yapına uygun olduğundan emin olmalısın. Bunların dışında sporcu ayakkabısı alırken dikkat etmen gerekenler şöyle sıralanıyor: 

  • Modellerin hafif olması gerekiyor. Ayakkabının hafifliğine dikkat etmelisin. Ayakkabı ne kadar ağır olursa her adımda o kadar çok efor sarf etmen gerektiğini aklında tutabilirsin. 
  • Eğer sert hareketler gerektiren, koşu gibi, sporlar yapıyorsan ayakkabılarının orta taban desteklerinin yeterince kuvvetli olup olmadığına bakmalısın. 
  • Zemin özelliklerini göz önüne alarak tabanların yet tutuş performansına odaklanmalısın. Böylelikle her adımda kendini güvende hissetmeni sağlayacak sporcu ayakkabısını bulabilirsin. 
  • Ayakkabı yeterince dayanıklı mı sorusu, sporcu ayakkabısı alırken sürekli aklında olmalı. Dikişleri sağlam mı, kullanılan malzemeler kaliteli mi ve en önemlisi bu marka güvenilir mi diye kendine sormalısın. Skechers gücünü kalitesinden ve ona güvenen kullanıcıların memnuniyetinden alıyor. Bu bilgiler ışığında, sen de sık sık antrenman yapman gerektiğini aklında tutarak sağlam Skechers ürünlerinden birini tercih edebilirsin. 
  • Sporcular, aktiviteler sırasında ısı dengesini sağlayacak ayakkabılarla kendini rahat hissedebiliyor. Sen de tercihini, nem ve hava transferi sağlayan, ayakkabı içindeki ısıyı konforlu hale getirebilecek özellikte ayakkabılardan yana kullanmalısın. 
  • Ayakkabının tarzına uyumlu olmasına özen göstermelisin. Kendini şık hissetmen, özgüven kazanmanın şartı oluyor ve elbette performansı da etkiliyor. Mesela, kadın veya erkek spor giyim kombinlerinle uyumlu ayakkabıları seçmelisin. 

Skechers sporcu ayakkabısı modelleri ile hem profesyonel sporcuların hem de yanında her an profesyonel bir destek arayan amatör sporcuların yanında. Daha iyi olmanın yolunun ancak güvenilir ve doğru ekipmandan geçtiğini bilenlerdensen sen de Skechers sporcu ayakkabıları arasından seçimini yapabilirsin. Üstelik renk renk seçenekler de seninle. Onlarca sporcu ayakkabısı arasında siyah, mavi, beyaz spor ayakkabısı modellerini bulabilirsin. Hemen zevkine, beklentine, yaptığın spora en uygun alternatifi sipariş ver, sen de Skechers modelleriyle hedeflerine bir adım daha yaklaş! 

back to top
Filtreler