Okulda Yapılabilecek Sporlar

Okulda Yapılabilecek Sporlar

Kişiliğimizin şekillendiği, öğrenim ile bizleri hayata hazırlayan okullar, hem zihinsel hem de bedensel gelişimin kaynağı. Çocukların zihinsel ve fiziksel kondisyonunu artıran çalışmalar öğrenim yuvalarının olmazsa olmazı. Bu bağlamda yalnızca akademik bilgi değil, teori ve pratik dersleri de çocuklar için oldukça önemli. Elbette bu çalışmaların başında okul sporları geliyor. Çocuklara sporu sevdirmek ve sağlıklı yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu öğretmek için okullar oldukça önemli. Peki okul sporları neler, çocuklar okullarda hangi sporları yapabiliyor biliyor musun?

Futbol

Ülkemizde en sevilen spor dallarından biri olan futbol, okul sporları arasında bir hayli popüler. Öyle ki hemen hemen her okulun bir futbol takımı var. Üstelik günümüzde erkek çocukların ilgili olduğu kadar kız çocuklar da futbola rağbet gösteriyor. Ayrıca futbol, çocukların kondisyon kazanması, dayanışmayı öğrenmesi için oldukça avantajlı bir spor. Buna ek olarak ülkemizde çok sayıda amatör ve profesyonel futbol takımının varlığı da branşın tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Okul sporlarında futbol ile tanışan çocukların birçoğu, gelecekte bu alanda kariyer yapabiliyor. 

Basketbol

Bir takım oyunu olan basketbol, okul sporları arasında oldukça yaygın. Hemen hemen her okulda açık ve kapalı basketbol sahaları yer alıyor. Bu sayede çocuklar takım çalışmasını, yardımlaşması öğreniyor. İletişim becerileri ve ortak amaç uğruna hareket edebilme yetileri gelişiyor. Elbette sporun problem çözme yeteneğine destek olduğu da aşikar. 

Okul Sporları
Okul Sporları

Voleybol

Smaç, servis, manşet gibi farklı hareketler içeren voleybol da okul sporları arasında sayılıyor. İki takım arasında yer alan fileye doğru sıçrama gerektiren, top karşılama için çeşitli hareketlere imkan veren spor, bu bağlamda bedensel koordinasyon yeteneğini geliştiriyor. Ayrıca takım içinde sorumlulukların dağılımı, yardımlaşma ve takım bilinci oluşumu için voleybol çocuklara katkı sağlıyor. 

Tenis

Bireysel bir spor dalı olan tenis, iki kişilik takımlar halinde de oynanabiliyor. Yanal ve dikey hareketler gerektirmesi, hızın ve koordinasyonun önemli olması tenisi çocuklar için avantajlı kılıyor. Günümüzde birçok okulun tenis kortu ve okul sporları arasında tenis imkanı yer alıyor. Çok yönlü gelişim sağlayan tenis sporu, hem kız hem de erkek çocuklar için alternatiflerden biri. 

Masa Tenisi

Maliyetinin az olması, küçük bir alanda dahi oynanabilmesi masa tenisinin okullarda yer almasını sağlıyor. Öyle ki öğrenciler boş zamanlarını masa tenisi oynayarak değerlendirebiliyor. İki veya dört kişilik takımlar halinde oynanan oyun, çocukların zihinsel ve dikkat becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor. Ayrıca topun takibi, vuruşu ve karşılama hamleleri koordinasyon ve dengeye de destek veriyor. Bu bağlamda günümüzde okul sporları arasında masa tenisini de saymak mümkün. 

Yüzme

Vücudumuzdaki birçok kasın aynı anda çalışmasını sağlayan, hem bireysel hem de takım olarak yapılabilen yüzme sporu birçok okulda gerçekleştiriliyor. Günümüzde özellikle özel okulların birçoğunun kendi yüzme havuzu veya anlaşmalı havuzları bulunuyor. Bu sayede öğrencilere okul sporları arasında yüzme alternatifi de sunulabiliyor. Esnekliği artıran omurga ve kemik gelişimine destek olan spor, rahatlatıcı etkisiyle sinir sistemine de yardımcı. Çocukların hem fiziksel hem de zihinsel iyilik hali için yüzmeyi okul sporları arasında değerlendirebilirsin. 

Okul Sporları: Yüzme
Okul Sporları: Yüzme

Atletizm

Koşu, engelli atlama, yürüyüş gibi birçok atletizm dalı okullarda öğrencilerin tercihi oluyor. Açık sahalarda antrenmanlar yapılıyor. Bedensel ve zihinsel gelişime katkı sunan spor, esnekliğin gelişmesine de imkan tanıyor. Günümüzde birçok okulda yer alan geniş sahalar, atletizm için kullanılabiliyor. Çocuklar okullar arası müsabakalara katılarak başarılarını taçlandırabiliyor. 

Okulda Spor Yaparken Çocuklar Ne Giymelidir?

Okullarda yapılabilecek sporlar oldukça çeşitli ancak çocukların güvenli ve konforlu spor yapabilmesi için donanımlı olmaları şart. Her spor branşının özel ihtiyaçları olduğundan söz etmek mümkün. Örneğin futbol için kramponlar, atletizm için yürüyüş ayakkabısı modelleri alınması gerekiyor. Ancak bu şekilde sert adımlar sırasında şok etkisi emiliyor, ayaklara gerekli yastıklama sağlanıyor. Kadın ve erkek spor ayakkabı modelleri üzerinde bulunan özel teknolojiler sayesinde, çocuklar her adımda adeta bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissediyor. Hafif, harekete uyum sağlayan, esnek ve tamponlama etkisi vadeden ayakkabı tasarımları her okul sporunun çok daha güvenli ve konforlu olmasına imkan tanıyor. 

Salon sporları için erkek ve kadın spor ayakkabı çeşitleri, formalar, sportif kıyafet ve aksesuarlar alışveriş sepetlerini dolduruyor. Çocuklar spor eşyalarını taşımak için özel silindir formda çantalar kullanıyor. Bunun yanında okulda spor yaparken çocukların spor için özel tasarlanmış kumaşlardan giysiler giymesi gerekiyor. Bu sportif giysiler, terleme durumunda ağırlaşmıyor. Hızlı kuruyor ve teri dışarı transfer ediyor. Kuru ve ferah hisseden çocuklar sportif etkinliğe daha kolay odaklanabiliyor. 

Buna ek olarak okulda spor yaparken çocukların mutlaka çorap giymesi önem taşıyor. Hem ayakkabının ömrünü uzatan hem de hijyen gereğini karşılayan sportif çoraplar, efor nedeniyle oluşan teri emiyor. Çocuklar bu sayede ıslaklık hissetmeden vücut ısısında denge sağlanıyor. Ayrıca Skechers koleksiyonunda yer alan, çocuklar için özel tasarlanan desenli sayalar, ışıklı tabanlar da oldukça şık. Bu sayede çocuklar destek alacağı sportif ürünleri daha çok seviyor ve severek kullanıyor. Teknik özellikleriyle ebeveynlerden, tasarımı ve konforuyla çocuklardan tam puan alan Skechers kıyafet ve ayakkabıları hemen inceleyebilirsin. Okul sporları için çocuklara yardımcı olacak tasarımlar arasından seçim yaparak onların aktif yaşama katılmalarına yardım edebilirsin.

Okul Sporlarının Faydaları Nelerdir?

Okulda yapılan sporların çocuklar için birçok farklı faydasından söz etmemiz mümkün: 

  • Okul sporları sayesinde çocuklar bedensel gelişimlerini destekliyor. 
  • Ders çalışma ve uzun süre oturma kaynaklı kasılmalar, duruş bozuklukları ve kas spazmlarını hareket ile engelleniyor. 
  • Okul sporları çocukların sosyalleşmesine yardımcı oluyor. 
  • Takımlar arası yapılan karşılaşmalar rekabet, kazanma ve kaybetme durumlarında centilmenliği öğretiyor. 
  • Takım çalışmasına yatkınlık artıyor. 
  • Okul sporlarında başarılı olan çocuklar gelecek yıllarda profesyonelleşerek spor kariyeri yapabiliyor. 
  • Omurga ve eklem alanlarında herhangi bir sorun bulunması halinde, spor sırasında daha kolay fark ediliyor. Uzman beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler fonksiyonel bozukluğu ayırt ederek velileri bilinçlendiriyor.
  • Çocukların zinde, formda ve ideal gelişim düzeyine uygun bir bedene sahip olma ihtimali artıyor. 
  • Çocuklar için özgüven gelişiminin kaynaklarından biri de sportif faaliyetler oluyor. 
  • Benzer şekilde çocuklar okul sporları sayesinde okula aidiyet hissini pekiştiriyor. 

"<yoastmark

Okul sporlarının daha birçok farklı ve kişisel faydası bulunabilir. Sen de çocuklarının okulda yapılabilecek sporlardan faydalanması için hangi branşa yatkınlığı olduğunu öğrenmelisin. Ayrıca okulun imkanlarına dikkat etmeli ve çocukları spor için mutlaka yüreklendirmelisin. Ancak her çocuğun spor ile barışması çok kolay olmuyor. Özellikle anne babası rutin bir spor antrenmanı yapmayan çocuklar, model bulamadıkları için sportif faaliyetlere ısınmakta zorlanabiliyor. Eğer çocuğunun sağlıklı bir yaşam sürmesini arzu ediyorsan, öncelikle sen hayatında daha çok spora yer açmalısın. Elbette çocuğun antrenman sırasında konforlu hissedebileceği kıyafet, kız ve erkek çocuk spor ayakkabı modelleri seçmek de önemli. Konforlu hissedeceği yardımcılarla spora daha motive bir şekilde yaklaşmalarına yardımcı olabilirsin. Sen de hemen Skechers’ın okul sporlarına konfor katan ürünleri arasından sipariş verebilirsin. 

You May Also Like

skechers spor ayakkabı

Ofiste Yapılabilecek Egzersizler

skechers erkek tişört

Yaz Sporları Nelerdir? En Popüler Yaz Sporları Nedir?

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir