Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır, Zayıflatır mı?

Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır, Zayıflatır mı?

Yeşil rengin sağlık demek olduğu artık herkesçe malum. Yeşil sebzelerin en sevilenlerinden ve faydalı olanlarından biri de maydanoz. Antioksidan özelliği ile detoks tarifleri için başrolü üstlenen maydanozu sen de daha yakından tanıyabilirsin. Faydaları saymakla bitmeyen maydanoz suyunu günlük yemek rutinine ekleyebilir, doğru beslenme sayesinde daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsin. 

Öncelikle maydanoz hakkında daha fazla bilgi sunabiliriz. 

  • Maydanoz A, B12, C ve K vitaminleri yönünden bir hayli zengin. 
  • Demir ve kalsiyum kaynağı. 
  • Folik asit, folat, beta karoten, potasyum ve lif içeriyor. 

Peki maydanoz suyu? Uzmanlar, her gün bir bardak maydanoz suyu tüketmenin öncelikle sindirim sistemine, sonra tüm vücuda faydalı olduğunu vurguluyor. Hızla ödem atmaya, tartıdaki kilo ibresinin aşağı doğru hareket etmesine yardımcı olacak maydanoz suyu, kolay tarifiyle dakikalar içinde hazırlanıyor. Hem pratik ve lezzetli, hem de oldukça sağlıklı olan maydanoz suyunun çok sayıda faydaları bulunuyor. Yaşlanma etkilerinin azalmasına yardımcı oluyor. Kilo vermeyi destekliyor. Kalp ve damarların olağan fonksiyonunun gerçekleşmesine destek oluşturması sayılıyor. Yağ yakan maydanoz kürü olarak da tanınan tarif ve uygulama şekli de oldukça kolay. Hazırsan hemen not alabilirsin. 

Her gün düzenli tüketmen gereken ve adım adım doğru uyguladığında kısa sürede sonuçlarını hissedebilirsin. Aslında maydanoz suyu kürünün birden çok tarifi ve kürü uygulamanın iki yolu var. Alternatifleri seninle paylaşıyoruz. 

  1. İlk maydanoz suyu kürü için bir tencereye ihtiyacın var. Sadece birkaç dakikalık pişirme süresi bulunan tarif, hemen herkesin hazırlayabileceği kadar kolay. Aşağıda paylaştığımız pişirilen maydanoz suyu tarifi ile yaptığın maydanoz suyunu günde iki parça halinde içerek kürü deneyebilirsin. 
  2. İkinci tarifte dikkat edilmesi gereken nokta, içeceğin hazırlandığı gibi içilmesinin gerekmesi. Pişirme olmayan tarifte maydanoz suyunu hazırlamak için bir blender yetiyor. Eğer posalı içeceklere mesafeliyse, maydanoz suyunu süzerek daha sıvı hale getirebilirsin. Hazırladıktan sonra hemen tüketerek, güne bir kez içerek kürü uygulayabilirsin. 

Maydanoz Suyu Kürü

İki tarifin de ortak noktası limon. Maydanoz hem limonla tat açısından güzel bir uyum yakalıyor hem de besleyici değerler, limonla pekişiyor ve karışım çok daha faydalı oluyor. 3-5 gün yapıldıktan sonra 3 gün kadar ara verilen kür, sonra düzenli olarak yeniden tekrarlanıyor. Ancak kürü uygulamanın bazı detayları var, üstün verim için bu noktaların hepsini uygulamaya özen göstermelisin. 

Maydanoz Suyu Kürü
Maydanoz Suyu Kürü

Öncelikle, maydanoz suyunun metabolizma hızlandırıcı etkisinden daha fazla yararlanmak için sabah uyandıktan hemen sonra maydanoz suyunu içmelisin. İçtikten ortalama 20 dakika sonra kahvaltı yapabilirsin. Eğer iki porsiyon halinde tüketeceksen ikinci parçayı, akşam yemeğinden 20 dakika önce içebilirsin. Bu düzen hem yemek öncesi tok hissetmene yardımcı oluyor hem de ödem atıcı etki pekişiyor. 

Kesinlikle günde iki bardaktan fazla maydanoz suyu içmemelisin. Sana önerilen porsiyonu birkaç parçaya bölerek güne dağıtabilirsin ancak daha fazla içmemelisin. Çok yoğun maydanoz suyu tüketimi vücudun fazla su atmasına ve buna bağlı olarak sağlık sorunları yaşamana neden olabiliyor. Bu nedenle önerilen miktarı aşmamalısın.

Kür takviminde uygulamanın 5. gününün ardından 3 gün ara vermek gerektiğinin altı çiziliyor. İhmal etmemeli ve ara vermelisin. Yoksa, daha uzun süre aralıksız maydanoz suyu tüketmenin seni halsiz bıraktığını, yoğun tüketime bağlı sorunlar yaşadığını fark edebilirsin. Ayrıca, ne kadar doğal olursa olsun, maydanoz suyu da günlük besin tüketiminin dışında yeni bir içecek olarak hayatına ekleniyor. Beklenmeyen bir etki gördüğünde hemen en yakın sağlık kuruluşuna ulaşmalısın. Eğer bir rahatsızlığın varsa, ilaç kullanıyorsan, maydanoz suyu kürüne başlamadan önce doktorunun onayını almalısın. Buna ek olarak, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kesinlikle maydanoz suyu kürü yapmamalısın. 

Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

Pişirilen maydanoz suyu: 

  • Yıkadığın yarım demet maydanozu elinle birkaç parçaya bölmelisin. 
  • Bir tencerede 2 su bardağı kadar suyu ve maydanozları kısık ateşte 4 dakika kadar kaynatmalısın. 
  • Maydanozlar çok erimeden, parçalanmadan ocağı kapatmalı ve tencerenin kapağı kapalıyken 10 dakika kadar beklemelisin. 
  • Ardından maydanozları süzmelisin. 
  • Çıkan suyu oda sıcaklığında bir ısıdayken tüketmen yeterli. Servis sırasında dilersen içine yarım limonun suyunu sıkabilirsin. 

Blenderda maydanoz suyu: 

  • Yarım demet çiğ maydanozu saplarıyla beraber blendera atmalısın. 
  • Birkaç dakika parçaladıktan sonra içine 1-1.5 bardak kadar temiz içme suyu eklemelisin. 
  • Ortalama 1 dakika daha karıştırdıktan sonra dilersen süzebilir veya içine yarım limon sıkarak hemen içebilirsin. 
Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?
Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

Maydanoz suyu kürü denemek isteyenler, tarifle ilgili farklı sorularla gelebiliyor. En sık görülen tarif sorularını sizler için yanıtlıyoruz. Öncelikle marketlerde satılan hazır maydanoz çaylarıyla kendi hazırladığın taze maydanoz sularının etkisi aynı olmuyor. Kendi hazırladığın, güzelce yıkadığın, özenle kestiğin veya pişirdiğin maydanozların etkisinin daha yoğun olacağını aklında tutmalısın. İçecekleri oda sıcaklığındayken tüketebilirsin. Limon suyuyla etkisi artırılabiliyor ancak dilersek karışımı daha eğlenceli hale getirmek için blenderlı karışıma havuç, salatalık da ekleyebilirsin. 

Maydanoz Suyu Zayıflatır mı?

Bir yiyecek veya içeceğin tek başına mucizevi etki yaratmasını beklemek doğru değil ancak maydanoz suyu zayıflamaya yardım ediyor. Metabolizmayı hızlandırıcı içeriği ile düzenli tüketildiğinde yağ yakımına destek veren içecek, hızla ödem atmaya ve kilo kaybına imkan oluşturuyor. Maydanoz suyu içerken bir yandan yediklerine dikkat edersen ve spor yaparsan çok daha hızlı ve verimli etki alabilirsin. İlk günlerde oluşan hızlı kilo kaybının su yani ödem olduğu biliniyor, ilk 3-5 gün içilen maydanoz suyunun ardından 3 gün kadar ara vermelisin. Sonra yeniden düzenli ve önerilen oranlarda tüketimle etkiyi pekiştirebilirsin. Elbette bu süre zarfında, spor ve diyet yapmayı da ihmal etmemelisin. 

Dilersen kadın koşu ayakkabısı modellerini giyip koşunu yaparken bir yandan maydanoz suyu içerek form tutmayı kolaylaştırabilirsin veya ayağında en şık kadın sneakers modelleriyle çalışırken, günlük hayatın yoğunluğu arasında çay yerine maydanoz suyu içerek ödem atmanın rahatlığını yaşayabilirsin. Hareket halinde bir yaşam şekli benimseyerek, günün dilediğin anında herhangi bir içecek yerine maydanoz suyu içerek farkı görebilirsin. 

Maydanoz Suyu Neye İyi Gelir?

  • Taze maydanozlar ve limonla hazırlanan nefis maydanoz suyu kürü, idrar söktürücü ve ödem attırıcı olarak tanınıyor. 
  • Birçok kanser türünün gelişmesinin önlenmesine yardım ediyor. 
  • Serbest radikalleri yok ederken, yeni hücre oluşumuna destek veriyor. 
  • İçerisindeki vitaminler ve folik asit kalp damar sağlığının korunmasında rol oynuyor. 
  • Yemek sonrası şişkinliği hafifletiyor. 
  • Ağır kokusunun önlenmesine yardım ediyor. 
  • A vitaminiyle göz sağlığının korunmasına destek oluyor. 
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım ediyor. 
  • Ödem attırıcı etki detoks fonksiyonuyla bir araya geldiğinde, maydanoz suyu kürü yaparak kilo verebilirsin.

Tüm bu bilgiler maydanoz kürünün olası faydaları konusunda fikir vermeyi amaç ediniyor. Ancak herhangi bir tedavi amacı olmadığını bilmelisin. Sağlık sorunların konusunda muhakkak doktor desteği almalı ve tedavini doktor kontrolüyle yapmalısın. Eğer doktorun izin verirse, ihtiyaç duyduğun doğal destek için maydanoz suyu kürünü kullanabilirsin. 

Maydanoz Suyu Zayıflatır mı?
Maydanoz Suyu Zayıflatır mı?

Formda kalmana yardımcı olacak maydanoz suyu kürü tarifini Skechers Blog’ta bulabilirsin. Form tutmanı sağlayacak en şık ayakkabı ve kıyafetleri ise Skechers’tan alabilirsin. Üstelik kadın spor çorap modellerinden yoga matı alternatiflerine kadar çeşit çeşit birçok aksesuar da koleksiyonda. Hemen inceleyebilirsin. 

 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir